fbpx

Ured Borisa Johnsona ispričao se kraljici zbog zabave uoči pogreba princa Philipa

Autor: dnevno.ba

Ured britanskog premijera Borisa Johnsona ispričao se u petak kraljici Elizabeti nakon što se saznalo da se osoblje u premijerovoj rezidenciji u Downing Streetu zabavljalo do kasno u noć uoči pogreba princa Filipa, u vrijeme kada su druženja u zatvorenom prostoru bila zabranjena.

Johnsonu prijeti najteža kriza njegova mandata nakon gotovo svakodnevnih otkrića o nizu okupljanja tijekom lockdowna zbog pandemije covida-19, zbog kojeg se obični građani nisu mogli oprostiti od umiruće rodbine.

Izgradivši političku karijeru na preziranju prihvaćenih normi, Johnson se sada nalazi pod sve većim pritiskom zastupnika iz njegove Konzervativne stranke. Kritičaru kažu da nije u stanju vladati i da je obmanuo parlament poričući da su se kršile epidemiološke mjere.

U neobičnom raspletu duge priče koju su naširoko ismijavali komičari i karikaturisti, Daily Telegraph je napisao da su zabave održane u Downing Streetu 16. travnja 2021., dan prije pogreba princa Filipa.

– Jako je žalosno da se ovo zbilo u vrijeme nacionalnog tugovanja i Downing Street se ispričao palači, rekao je Johnsonov glasnogovornik novinarima

Johnson se tog dana nalazio u rezidenciji Chequers i nije bio pozvan ni na jedno okupljanje, dodao je glasnogovornik.

Daily Telegraph piše da je pijanka u Downing Streetu bila toliko raskalašena da je osoblje otišlo do obližnje trgovine kako bi kupili velike količine alkohola, prolili su vino po sagovima, a slomljena je i ljuljačka koju koristi premijerov mladi sin.

Idućeg se dana kraljica Elizabeta oprostila od princa Filipa, svog supruga s kojim je u braku bila 73 godine, koji je preminuo u dobi od 99 godina.

Odjevena u crno i s bijelom obrubom na crnoj maski, 95-godišnja Elizabeta izazivala je sažaljenje sjedeći sama, strogo se pridržavajući epidemioloških mjera tijekom pogrebne ceremonije za princa Filipa u dvorcu Windsor.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI