googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Ratko Mladić je znao za Oluju, jer je pet dana ranije zaprijetio Hrvatima – Mnogo će vas koštati ova pogreška”!

Autor: Dnevno.ba

KNIN - Ratko Mladić je svega par dana uoči VRO Oluja posjetio “Republiku Srspku Krajinu”, a tom priliko je dao i izjavu za medije. Mladić je svojim tadašnjim izjavama potvrdio nekoliko činjenica. Prva je i najočiglednija da su Srbi danima uoči Oluje bili svjesni da će se nešto dogoditi zbog čega je nastala panika u njihovim redovima. Druga je da su srpski novinari imali neviđeno strahopoštovanje prema Ratku Mladiću što je vidljivo iz opreza kojim su mu postavljali pitanja i treća je da je Mladić do posljednjeg trenutka, iako malo poljuljan, vjerovao u pobjedu Srbije.

“Svaki produžetak rata za Hrvate će biti katastrofalan”

“U ovom momentu situacija u RSK i RS je složena zbog velikog obima agresije Hrvatske vojske na ove prostore. Njihov cilj je da se RSK odsječe i da se oružanom silom nametne rješenje. Ja se nadam da će se uz dobru organizaciju svih segmenata srpskog naroda u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini sve uspješno razriješiti. Mislim da su Hrvati napravili odlučujuću grešku u ovom ratu koja će ih mnogo koštati. Mi imamo dosta snage i volje i da Hrvati nisu imali pomoć zemalja germanskog i islandskog bloka, davno bi oni izgubili ovaj rat. Svaki produžetak ovog rata katastofalan je za one koji su ga počeli, a to su hrvatske oružane formacije”, pokušavao je u vojni uspjeh Srba uvjeriti prisutne novinare Ratko Mladić. No, neki se od njih nisu dali zavarati, pa ga je tako jedan “odvažniji” bojažljivo upitao:

“Gospodine generale, sa strateškog gledišta, po mojoj skromnoj ocjeni, mislim da su hrvatske snage jako puno razvučene prema linijama obrane naših, srpskih snaga. Koliko to u strategiji može pomoći za uzvraćanje i ponovno oslobađanje naših prostora?” Nije sasvim jasno je li Mladić ovim pitanjem bio zatečen zbog drskosti novinara ili zbog toga što mu nije mogao odgovoriti ništa suvislo… U svakom slučaju, kazao mu je sljedeće:

“Pa… Ja ne bi na vaše pitanje… Pitanje je dobro i vi ispoljavate novinarsku radoznalost, ali ja ne bih odgovarao sa punom preciznošću. Naredno vrijeme će pokazati i dati odgovore na vaše pitanje”, konfuzno je izjavio Ratko Mladić.

“Nije ovo prvi put da ustaše kreću na nas”

Nakon što su se novinari raspitivali o Grahovu, zapitali su se i o situaciji na Dinari koja je bila u nadležnosti 2. krajiškog korpusa:

“Mi dobivamo razne informacije da tamo nema dovoljno koordinacije u obrani RSK i RS. O tome izvještavaju čak i naši, srpski mediji. Govori se čak i o nekakvim prodajama i predajama s unaprijed određenim ciljevima”, iskazao je nevjerojatnu hrabrost jedan od novinara i pogodio Mladića u bolnu točku:

“Ja se ne bih želio upuštati u proračunatu propagandu niskog inteziteta. Za mene je jedinstven narod srpski od Kupe i Korane do Timoka i južne Morave. Srpski narod na tom prostoru mora imati istu državu i iste interese”, nejasno je kazao Mladić izbjegavši odgovor na pitanje o predaji, a onda se nadovezao:

“Nije ovo prvi put da ustaške formacije krenu na naše živote. Međutim, mislim da je došlo vrijeme da naš narod u cjelini shvati jednom zauvijek ono što su mnogi shvatili tijekom rata. Strahovite su greške pojedinaca koji su mislili da će rat s Hrvatima prestati. Na linijama dodira počeli su se otvarati kojekakvi punktovi, na pojedinim mjestima se počeo igrati i zajednički nogomet. To smo platili ljudskim životima, brojnim izbjeglicama i spaljenim selima. Ovu agresiju Hrvatske treba shvatiti ozbiljno i vratiti ih tamo gdje im je mjesto. Samo svojim snagama stvaramo državu, samo svojom vlastitom djecom okončat ćemo ovaj rat i ići do konačne pobjede” rekao je Mladić i – izgubio bitku.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});