fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Stanko Primorac Ćane – Pravaštvo u BiH vrlo brzo vraćamo na negdašnje margine!

Autor: Danijel Ivanković

LJUBUŠKI - Na 5. Redovnom Saboru HSP-a BiH, koji je održan protekle subote u Čapljini, za stranačkog predsjednika izabran je Stanko Primorac - Ćane, dugogodišnji istaknuti član stranke, a u ekskluzivnom razgovoru za naš portal govori o prvim dojmovima vezanim za izbor na novu dužnost, kao i ciljevima, te drugim smjernicama HSP-a BiH u predstojećem razdoblju.

„Simbolično je da je Sabor počeo 12.12. u 12 sati. Dobio sam podršku 35 općinskih organizacija, dakle gotovo svih naših podružnica što je uistinu čast i jednostavno moja kandidatura je bila logičan izbor. S bivšim predsjednikom dr. Zvonkom Jurišićem proteklih 15 godina imao sam korektan odnos, iako je bilo i nešto lošijih momenata, ali dobio sam i njegovu podršku. Prije Sabora razgovaralo se sa svim stranačkim dužnosnicima kod kojih su donekle bili narušeni odnosi i mogu kazati kako je sada letvica dosta visoko podignuta s određenim ciljevima i sigurno nećemo bježati od odgovornosti“ – kazao je Stanko Primorac-Ćane.

Dosadašnji stranački predsjednik dr. Zvonko Jurišić imenovan je za predsjednika Glavnog stana s tim da će osoba na ovoj dužnosti sada imati nešto veće ovlasti nego ranije. Što se pak tiče ciljeva u tom predstojećem razdoblju Primorac naglašava sljedeće:

„Prije 6 mjeseci donijeli smo sudbonosnu odluku za pravaše vezanu za vođenje razgovora sa svim pravaškim opcijama i okrupnjavanjem pravaške scene. Jedan od ključnih ciljeva je stvaranje tog jednog jakog pravaškog bloka kao alternative vladajućem HDZ-u BiH, jer hrvatski narod od njih nije dobio bolju poziciju koju su mu obećavali, kao što nije dobio ni bilo što drugo od tih silnih obećanja“.

stanko primorac i danijel 14122015

Prvi korak ka pravaškom okrupnjavanju načinjen je upravo u Čapljini gdje su HSP-u BiH podršku došli dati gospoda Tepeš i Ćorić, čelni ljudi HSP-a dr. Ante Starčević iz Republike Hrvatske, zatim predsjednica HSP-a Herceg-Bosne Vesna Pinjuh, kao i Željko Koroman.

„Sa HSP-om dr. Ante Starčević potpisali smo jedan ugovor o suradnji i sigurno ćemo već na sljedećim izborima zajednički djelovati, odnosno ostvariti suradnju, a vrlo lako moguće i sa HDZ-om1990. I njihov glavni tajnik Ilija Cvitanović dao nam je podršku na Saboru u Čapljini i izrazio želju da u budućnosti zajednički djelujemo, odnosno surađujemo“ – istakao je Primorac.

Predsjednik HSP-a BiH izrazio je nadu kako će njegova stranka već na tim sljedećim izborima polučiti jedan opipljiviji izbor, te kako će se pravaši uskoro vratiti na negdašnje margine kada je riječ o bh političkoj sceni, odnosno postati iznimno bitan faktor tamo gdje žive Hrvati.

„Mladi nam se sve više iseljavaju, gospodarstvo je u rasulu, puno je tih negativnosti, a negativne trendove trebamo nastojati zaustaviti, jer ovako više ne ide“ – ustvrdio je Stanko Primorac – Ćane.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});