googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Zvonimir Hodak – “Spašavanje vojnika Porfirija”!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Ugledni odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak u Bujici na Z1 komentirao je kazneni progon novinara Marka Juriča koji je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem prijava Pupovčeva SNV-a, tzv. Kuće ljudskih prava i notornog Drage Pilsela: - To nije nikakav govor mržnje, to je pokušaj uvođenja verbalnog delikta!

Hodak se posebno osvrnuo na Dragu Pilsela te ponovio od ranije poznate optužbe na njegov račun: – U Argentini je bacao Molotovljeve koktele na sinagoge, a ovdje se ponaša kao da se malo napio tih koktela.

Voditelj ga je ispravio, navodeći kako je on čuo da je Pilsel bacao cigle, a ne Molotovljeve koktele na sinagoge, što je također za svaku osudu…

Bujica je jedina TV emisija koja je emitirala dijelove saslušanja Marka Juriča na Općinskom državnom odvjetništvu u Novon Zagrebu, a posebno je bio zanimljiv njegov okršaj sa zamjenikom zagrebačkog Državnog odvjetnika Branimirom Puklinom. Jurič je za Bujicu, tim povodom izjavio: “Umjesto da procesuiraju Porfirija zbog promoviranja četništva, optužili su mene zato što sam na to ukazao!”

AKO JE PORFIRIJE ‘GLUMIO’, ONDA TREBA DOBITI OSCARA!

Prije par dana je Večernji list donio jedan opširniji komentar koji sam nazvao ‘Spašavanje vojnika Porfirija’ – započeo je Zvonimir Hodak svoj nastup u emisiji i nastavio: – Autor je, između ostaloga, napisao: “Opasno je širiti mržnju i pokušati kompromitirati Porfirija…” A ja sam rekao da je to zaista točno i da je opasno bilo što pisati i govoriti ili javno isticati u odnosu na nekoga tko pjeva četničke pjesme! Da je to doista opasno dokaz je Marko Jurič. Vidimo kako mu u DORH-u stavljaju na teret nešto, što bi po prirodi stvari, sama država morala sankcionirati. Jednom sam slušao nekog režisera kako govori da je Srbija bila jedina država u Europi koja je imala dva antifašistička pokreta – partizanski i četnički. Ako je četništvo zaista bio antifašistički pokret, onda Porfirije ima pravo pjevati o popu Đujiću…

Hodak je komentirao izjave prema kojima mitropolit Porfirije nije pjevao u Chicagu, na snimci koju je Bujica ponovo emitirala u srijedu, već je “samo otvarao usta“: – Ako je Porfirije glumio da pjeva tu pjesmu, onda bi za tu glumu zaista trebao dobiti Oscara!

“U slučaju Jurič zaista se radi o prikrivenom verbalnom deliktu,“ pojašnjava Hodak i dodaje: “Općenito, radi se na tome da se svemu desnome stavi brnjica na usta! Ministrica kulture Nina Obuljen čak je i najavila formiranje nekog famoznog tijela koje bi trebalo arbitrirati i reći što je to govor mržnje, a što nije… Slična je stvar sa najnovijim pokušajima da se sankcionira iznošenje tzv. fake news, a zapravo je riječ o najobičnijoj cenzuri.“

ZAMISLITE DA BISKUP BOGOVIĆ PJEVA ‘JURU I BOBANA’!

Hodak je povukao paralelu između mitropolita Porfirija i katoličkog biskupa Mile Bogovića: – Zamislite da je biskup Bogović pjevao ‘Juru i Bobana’, što bi mu se dogodilo?!Marko Jurič je samo ukazao na nešto što je trebalo sankcionirati Državno odvjetništvo. Kad imate čovjeka i snimku, slika govori više od tisuću riječi… Osim toga, Jurič je javno konstatirao isto što i SOA u svom posebnom izvješću, a to je da u Hrvatskoj četništvo raste iz godine u godinu i da je to jedna vrlo zabrinjavajuća i opasna pojava. Time bi se trebao baviti DORH, a ne Juričem.

Ugledni odvjetnik podržao je u Bujici zadnje javne istupe gradonačelnika Vukovara Ivana Penave: – Penava radi dobar posao i ovi u Zagrebu mogli bi to shvatiti, ali ne žele. On živi u gradu kojim slobodno šetaju silovatelji, ljudi koji su došli u Vukovar kako bi ga srušili i napravili velike zločine… On među njima živi. Vukovar je dokaz da Hrvatska nije napravila ništa za njega. Šljivančanin je bio glavni za pokolje u vukovarskoj bolnici i kapetan Radić zajedno s njime. Šljivančanin je dobio 4 i po’ godine, a kapetan Radić je oslobođen u Haagu. Tek u drugom stupnju dobio je 17 i po’ godina. Pa zamislite vi tog suca koji je nekome pa makar i u prvome stupnju – dao četiri i po’ godine, a drugoga oslobodio za stravične zločine! Masu takvih tipova je zahvatio zakon o oprostu i oni sada žive i rade u Vukovaru, a Penavi je to neprihvatljivo… On je u dva navrata pokazao da se s time ne želi pomiriti i odmah se našao na udaru prljave politike. Danas u lijevim medijima imate ismijavanje Penave pod krinkom satire, a oni koji ismijavaju Penavu, zapravo, ismijavaju žrtve Vukovara.

ŠIMUNIĆEVA TUŽBA U STRASSBOURGU NIJE ODBIJENA, NEGO JE ODBAČENA!

Zvonimir Hodak u emisiji je komentirao i odbacivanje tužbe svog klijenta Josipa Šimunića na sudu u Strassbourgu u slučaju ZDS: – Kolegica i ja tužbu smo poslali u Strassbourg, smatrajući da imamo dobre šanse da prođe, jer je bilo previše nelogičnosti tijekom postupaka u Hrvatskoj. Zamislite situaciju gdje imate više pravomoćnih rješenja kojima se pozdrav ‘Za dom spremni’ stavlja u kontekst Domovinskog rata, a ne kao fašistički pozdrav i gdje su presude oslobađajuće. S druge strane, imate samo jedno rješenje koje je potvrdio Visoki prekršajni sud, koji je kaznio Josipa Šimunića. Šimunićeva tužba u Strassbourgu uopće nije odbijena, kako to navode mediji u Hrvatskoj, istina je da je ona odbačena, dakle, sud o njezinu sadržaju uopće nije raspravljao.

“To je zasluga jedne nevidljive lijeve ruke koja pri sudu predstavlja Hrvatsku,“ dodao je Hodak, aludirajući na Šteficu Staznik, koja je, navodno, utjecala da se tužba Josipa Šimunića u Strassbourgu odbaci.

https://youtu.be/36eIzaZnjaE 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});