Više od stotinu migranata u Velikoj Kladuši iz parka premješteno u kamp

Autor: Dnevno.ba

VELIKA KLADUŠA - Više od 100 migranata premješteno je iz centra Velike Kladuše u kamp u prigradskom naselju Drmeljevo, gdje će imati vodu, toalet i struju, nakon što su općinske vlasti odlučile izmjestiti migrante iz gradskog parka, javlja BIRN BiH.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije navode da su policijski službenici zajedno s komunalnim djelatnicima prebacili migrante.

– Oko 100 migranata i 20 šatora je bez incidenata prebačeno na novu lokaciju – kažu iz press službe MUP-a USŽ i dodaju da je od siječnja do svibnja ove godine na području ove županije policija legitimirala 829 migranata. Komunalni inspektor Općine Velika Kladuša Sulejman Silić za BIRN BiH rekao je da će na novoj lokaciji biti smješteni svi migranti iz Velike Kladuše.

– U tijeku je izgradnja kampa u naselju Drmeljevo (općina Velika Kladuša) namijenjenog smještaju migranata. Zadatak općine je bio da osigura sanitarni čvor, struju i vodu. Oni za sada raspolažu samo svojim šatorima, ali već nam pristižu brojne humanitarne organizacije s hranom i ostalim potrepštinama – kazao je Silić.

Odluka o formiranju šatorskog naselja uslijedila je nakon jučerašnjeg pokušaja grupe od 74 migranata, koji su boravili u parku, da pređu u granicu i uđu u Hrvatsku u čemu ih je spriječila policija.

Grupa migranta se jučer uputila prema graničnom prijelazu Hukića Brdo – Maljevac. Nakon što su spriječeni u prelasku granice djelomično su blokirali promet kada su sjeli na cestu pružajući pasivni otpor.

Službenici MUP-a USŽ i Granične policije oko 16.00 sati odblokirali su granični prelaz, kažu iz MUP-a USŽ. Tijekom premještanja migranata na novu lokaciju u Velikoj Kladuši nisu zabilježeni incidenti, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI