fbpx

Vlada Brčko distrikta usvojila Program mjera za pomoć gospodarskim subjektima! Gudeljević: “U prethodnoj godini provedena tri slična programa”

Autor: dnevno.ba

Pero Gudeljević je istaknuo da su izdvojene tri najznačajnije kategorije za dodjelu sredstava. Za gospodarske subjekte koji su najčešće bili na meti zabrana tijekom restriktivnih mjera predviđena je stopostotna nadoknada uplaćenih poreza i doprinosa na plaće i iz plaća za prvi kvartal 2021. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine zbog pandemije izazvane koronavirusom za prvi kvartal 2021. godine.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Pero Gudeljević rekao je medijima kako su u prethodnoj godini provedena tri slična programa.

“Inicijalna sredstva iz proračuna za ovu godinu predviđena za ove namjere iznose 1,5 milijun konvertibilnih maraka. Postoji namjera za izdvajanje dodatnih sredstava, ovisno o daljnjem tijeku epidemiološke situacije. Osnovno pravilo na temelju kojeg će se ova sredstva moći dobiti jesu pad poslovnih prihoda gospodarskih subjekata u 2020. za 20 posto ili više, u odnosu na 2019. godinu. Dakle, svi oni koji su imali veći pad od 20 posto moći će koristiti ova sredstva, a oni koji su imali manje od 20 posto neće moći biti korisnici”, ističe Gudeljević.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI