googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Hazim Aljović / FENA

Vlada FBiH: Više od 27 milijuna KM za programe razvoja malog gospodarstva

Autor: FENA

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici četiri odluke na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta kojima se odobravaju programi utroška sredstava tekućih transfera u ukupnom iznosu od 27.200.000 KM. Sredstva se raspoređuju prema projektima utvrđenim Programom i isplaćuju se korisnicima kao bespovratna sredstva.

Prvom odlukom usvojen je Program utroška sredstava Tekućih transfera ostalim razinama vlasti i fondova – Tekući transferi općinama i gradovima u iznosu od 7.500.000 KM. Ova sredstva namijenjena su za izgradnju poduzetničkih zona i raspoređivat će se prema projektu utvrđenom Programom, a isplaćivat će se korisnicima kao bespovratna (bespovratna) sredstva.

Drugom odlukom usvojen je Program utroška sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama – udruženjima građana, gospodarskim/obrtničkim komorama FBiH i kantona te obrazovnim ustanovama u iznosu od 1.000.000 KM.

Trećom odlukom usvojen je Program utroška sredstava tekućih transfera – Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima u iznosu od 17.700.000 KM. Program obuhvaća sredstva namijenjena jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, potporu malom i srednjem poduzetništvu u IT sektoru, poticaje za razvoj obrta i srodnih djelatnosti, kao i poticaje novoosnovanim subjektima malog gospodarstva i pružanje usluga praćenja poslovanja subjekata malog gospodarstva.

Posljednjom odlukom usvojen je Program utroška sredstava tekućih transfera – Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za regresiranje kamata – Garantni fond u iznosu od 1.000.000 KM.

Foto: FENA

Sredstva će se dodjeljivati ​​korisnicima prema kriterijima utvrđenim programima

Za prve tri odluke sredstva će se dodjeljivati ​​korisnicima prema kriterijima utvrđenim programima, javnim natječajem i Pravilnikom o postupku u provedbi Programa razvoja malog gospodarstva.

Za sredstva za regresiranje kamata – Jamstveni fond ne raspisuje se javni natječaj, a poticajna sredstva bit će doznačena korisnicima kredita po kreditno-garantnim programima resornog ministarstva, automatski ako su uredno podmirivali svoje ranije obveze po kreditu.

Predlagač je, između ostalog, naveo da je razlog donošenja navedenih odluka provođenje godišnjeg Programa razvoja malog gospodarstva Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Rusija pokrenula raspravu u Vijeću sigurnosti UN-a o stanju u Bosni i Hercegovini

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});