googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZDRAVKO KNEŽEVIĆ: Mafija je u predmetu „Dženan Memić“ bila jača, nisam ništa mogao učiniti!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Prošlo je više od mjesec dana od oslobađajuće presude izrečene na Kantonalnom sudu u Sarajevu u predmetu „Dženan Memić“ Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića.

Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su od optužbi, da su odgovorni za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić. Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo optužilo je Ljubu Seferovića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u prometnoj nesreći. Bekrija Seferović optužen je bio za krivično djelo sprečavanja dokazivanja iz člana 349. stav 2. Krivičnog zakona FBiH. Sudsko vijeće u cijelosti je poklonilo vjeru dokazima obrane! Sudskom presudom je utvrđeno, da Alisa Mutap nema amneziju i da je cijelo vrijeme lagala, kao i glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić.

Nakon oslobađajuće presude u predmetu „Dženan Memić“, postalo je evidentno i očigledno, da je od strane pravosudno – policijskih djelatnika predvođenih Dalidom Burzić izvršeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, pri čemu su u toj namjeri prikrivanja pravih ubojica Dženana Memića, optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje sa kritičnim događajem nisu uopće povezane, što je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu i utvrđeno.

U toj nečasnoj, sramnoj i kriminalnoj ulozi ključnu ulogu je odigralo i Federalno tužiteljstvo F BiH na čelu sa Zdravkom Kneževićem, tako što su sve nelegalne i kriminalne radnje kantonalnih tužitelja učinjenih na predmetu „Dženan Memić“ podveli pod zakonite radnje, znajući da navedeno činiti ne smije, a sve u namjeri, da daju svoj doprinos, da prave ubojice Dženana Memića ne izađu pred lice pravde, tako je i sa institucijom UDT-a, kojom rukovodi moralno problematična Alena Kurspahić, najbolja prijateljica Dalide Burzić (Burzićeva joj bila djeveruša na vjenčanju) koja je odigrala istu ulogu kao i Federalno tužiteljstvo. Svi su oni utvrdili, da navodno nema propusta u radu Dalide Burzić i njezinih kantonalnih tužitelja u predmetu „Dženan Memić“, i da je navodno sve zakonito u tom predmetu, da bi se nakon dvije godine presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrdilo, da su svi lagali i kroz svoja Rješenja i Odluke institucionalno kriminal Dalide Burzić i drugih pokušali prikriti i zataškati.

S tim u vezi, pravosudni trut Zdravko Knežević posljednjih dana slabo jede, slabo spava, on pati, moli i tihuje, a mnogo, kao i glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, žestoka pića pije, dok se ne napije. Dalida Burzić, kako doznajemo, posljednih dana „krstari“ sa svojim automobilom po Sarajevu, panično se interesirajući i moleći za uslugu i zaštitu kod brojnih uglednih političkih moćnika.

Kako dozajemo, vrata za Dalidu Burzić gdje god dođe su širom zatvorena, a svi bježe od nje, kao od kuge, jer smatraju, da bi svako daljnje upuštajenje razgovor i druženje sa Dalidom Burzić značio i njihovu zagarantiranu kompromitaciju i diskreditaciju.

Ovaj pravosudni trut Zdravko Knežević je pred dvoje svjedoka, ne tako davno izjavio: „Stid me crne zemlje! Šta ću, nisam ništa mogao učiniti, jer mafija je u predmetu „Dženan Memić“ bila jača“! Nema sumnje, da Zdravko Knežević kao „stari lisac“ bez repa, pokušava sada izbjeći bilo kakvu kaznenu i disciplinsku odgovornost, a kako doznajemo, trut je spreman da svjedoči protiv Dalide Burzić!

Mafija u predmetu „Dženan Memić“, a čiji pripadnik mafije je donedavno bio i pokajnik Zdravko Knežević je samo dvije godine u tijeku sudskog postupka bila „jača“, no ne i na kraju, gdje ipak ISTINA I PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA POBIJEDILA!

Glavna kantonalna tužiteljica KS Dalida Burzić je zajedno sa svojim korumpiranim kantonalnim tužiteljima, federalnim tužiteljima, pripadnicima MUP-a KS i vještacima u predmetu „Dženan Memić“ jahala u rat protiv istine i pravde, no ne i u pobjedu. Mnogi jašu u rat, no ne i u pobjedu!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});