Foto: Pixels

Nutricionistica otkrila tri namirnice za bolje zdravlje: Odlična su opcija kada vam ponestaje vremena

Autor: Dnevno.ba

Nutricionistica Emily English (28) često dijeli savjete za zdravu prehranu na Instagramu, na kojem ima 1,3 milijuna pratitelja. Sada je otkrila svoje tri namirnice za bolje zdravlje iz hladnjaka bez kojih ne može.

 

Grčki jogurt

Grčki jogurt je jedna od onih namirnica koja proturječi izjavi “ako je ukusno znači da je loše”. Osim što je ukusan, grčki jogurt je pun proteina, a dobiva se posebnom metodom izvlačenja sirutke te ne sadrži dodatne šećere, sladila ili tvari za zgušnjavanje.

“Može se kupiti u svakom supermarketu, super je sastojak. Koristim ga kao bazu za preljeve za salatu, zamjenjujem za majonezu i, naravno, jedem ga samog kao međuobrok”, otkrila je.

“Često dodajem bobičasto voće, orašaste plodove i sjemenke ili maslac od orašastih plodova za ukusan desert. Grčki jogurt ima kalcij, vitamine B i proteine – to je jednostavan način da dobijete mnoštvo hranjivih tvari”, dodala je.

Foto: Unsplash

Prethodno kuhani proteini

“Jednostavni su i odlična opcija kada vam ponestaje vremena”, ispričala je Emily.

“Kupnja prethodno kuhanih izvora proteina, uključujući škampe, pečenu piletinu, pečeni losos, šunku ili tofu, brz je način da osnažite salatu ili umak za tjesteninu”.

Crvena paprika

“Jednostavna crvena paprika puna je vitamina C. Zapravo, ima više vitamina C od naranče”, objasnila je. “Ovo jednostavno i relativno jeftino povrće također je odlično za imunitet i kolagen. Paprike se mogu kuhati ili jesti sirove”, rekla je.

Foto: Unsplash

“Vaša prehrana ključna je za sve u životu. Uvijek bih toplo preporučila ljudima da uzimaju vitamin D, posebno tijekom zimskih mjeseci ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu, i magnezij. Magnezij možete dobiti iz sjemenki bundeve i žitarica te tamnozelenog lisnatog povrća poput špinata i kelja”, zaključila je nutricionistica.

 

Ovo je 20 najzdravijih vrsta povrća: Konzumirate li ga redovito?

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI