googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pacijentu u Osijeku dva od tri nalaza ukazuju na koronavirus. Splitski pacijent je stabilno, ali nije isključen koronavirus

Autor: Dnevno.hr

OSIJEK - Na izvanrednoj konferenciji u splitskom KBC-u liječnici su kazali da nemaju još informaciju o tome jesu li gotovi rezultati brisova pacijenta koji je izoliran zbog sumnje na koronavirus te da ne znaju kada će biti gotovi. Uzorci su poslani na analizu u Zagreb.

– Pacijent će do daljnjeg biti izoliran na našoj klinici. Klinika ima prostor koji odvojen od ostatka klinike. Naravno, u kontaktu smo s ostalim nadležnim službama i radimo sve po protokolu. Situacija je pod kontrolom. Ako testovi budu negativni, on će u doglednom roku biti otpušten, kazao je prof. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju dodajući da nema razloga da se stvara panika.

Sve osobe koje su povratnici i koji su zdravi trebaju biti samo u kontaktu s epidemiološkom službom, istaknuli su na konferenciji.

Što se tiče trenutnog stanja pacijenta, ono je stabilno.

Neslužbeno se doznaje iz splitske bolnice kako su prvi testovi ipak negativni te da muškarac nije zaražen koronavirusom, no bolest zasad nije niti isključena niti potvrđena pa treba pričekati službene nalaze s Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Što se tiče pacijenta iz Đakova koji je hospitaliziran u KBC-u Osijek, ipak ni trećim testom u Zagrebu nije isključen koronavirus. Uzorak je poslan na daljnje testiranje u Berlin, a mladić je bolje, no i dalje je u izolaciji.

Podsjetimo, mladić (26) iz Đakova se 20. siječnja vratio iz Šangaja, a u subotu mu je porasla tjelesna temperatura pa se odmah javio svojem liječniku. Prvi orijentacijski nalaz muškarca u KBC-u Osijek pokazao se pozitivnim na koronavirus, što je opovrgnuto kasnijom kontrolnom provjerom. Drugi nalaz, kako se neslužbeno doznaje, pokazao je da ipak nije riječ o koronavirusu. No, trećim nalazom mogućnost za koronavirus nije isključena pa je uzorak poslan u Njemačku.

I u splitskoj bolnici muškarac u karanteni zbog sumnje u koronavirus

– Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez poteškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, otpustiti kući – rekla je jučer Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});