googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Potrebno vam je čišćenje jetre? Ovo je najefikasniji i najukusniji prirodan recept!

Autor: dnevno.ba

Pored izloženosti toksinima iz životne sredine, toksičnim sredstvima za njegu tijela i toksičnim namirnicama, većini ljudi je itekako potrebna ozbiljna detoksikacija! Iz tog razloga jetra je organ koji treba redovno čistiti.

Zašto je bitno čišćenje jetre?

Čišćenje jetre i debelog crijeva pomaže u čišćenju pesticida, lijekova, teških metala i drugih ostataka terapija za liječenje raka i drugih bolesti.

Da bi vašu jetru održavali zdravom tokom godina, periodično je očistite, te održavajte zdravu ishranu bogatu povrćem i namirnicama od punog zrna, a izbjegavajte prerađenu hranu.

Ovaj napitak će povećati vašu energiju i pomoći vam da detoksikujete i očistite jetru.

Napitak za čišćenje jetre

Razblažite domaći sok od brusnice vodom sa omjerom 3:1, a možete napraviti i čaj od brusnice

Dodajte 1/4 žličice muškatnog oraščića i isto toliko đumbira, te 1/2 žličice cimeta pa ostavite u razblaženoj tekućini 20 minuta.

Ukoliko ste radili čaj, pustite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga nakon toga iscijedite. Dodajte sok od 3 narandže i 3 limuna pa promiješajte. Ukoliko je mješavina previše kisela, zasladite medom.
Pijte ovaj priprakav tijekom cijelog dana.

Jetra će vam duže biti očišćena ukoliko pijete najmanje dvije litre ovog napitka i isto toliko vode. Poslije jednog dana ispijanja ovog soka, počnite sa čišćenjem jetre zdravom prehraom u trajanju od nekoliko dana.

Čaj od mente, maslačka i đumbira isto su sjajni u čišćenju jetre.

Brojne namirnice mogu poboljšati i očistiti rad jetre, jer se u konačnici sve svodi na zdravu prehranu.

Kako bi održali zdravlje svoje jetre koristite i ove namirnice: batat, jabuke, šparoge, avokado, mrkva, cikla, kupus, citrusi posebno limun i limeta, brokula, karfiol, korijen maslačka, bijeli luk, grejp, lisnato zeleno povrće, maslinovo ulje, špinat, kurkuma, orasi.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});