fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EUROPSKA LIGA: Čudesan preokret Borussie u Firenzi, Zenit i Šahtar “blesavo” ispali!

Autor: Dnevno.ba

FIRENZA - Nogometaši Borussije Mönchengladbach fantastičnim su preokretom u gostima kod Fiorentine ostvarili plasman u osminu finala Europske lige. Gent je pak dovršio čudo protiv Tottenhama na Wembleyju.

U nevjerojatnom preokretu nogometaši Borussije Mönchengladbach napravili su pravo malo čudo u gostima kod Fiorentine. Nakon poraza 1:0 na domaćem travnjaku gubili su 2:0 u Firenci i nakon toga napravili nevjerojatan preokret i na kraju slavili 4:2 i tako prošli u osminu finala Europske lige.

Prva je prigoda na susretu pripala gostima, Vestergaard je nakon ubačaja iz kornera glavom loptu poslao u vratnicu u osmoj minuti. Fiorentina je bila konkretnija, iz prve prave prilike dolazi do pogotka. Igrala se 16. minuta, Bernardeschi je odradio dobar dio posla, pravovremeno u prostor gurnuo loptu za Nikolu Kalinića, koji lagano finišira za vodstvo Viola.

Nakon manje od pola sata bilo je već 2:0 za domaći sastav. Katastrofalno je pogriješio Vestergaard, neometan promašio loptu, uzima je Borja Valero i lagano zabija za činilo se nedostižnih 2:0.

Tračak nade gostima dao je kapetan Stindl u 44. minuti smanjivši s bijele točke na 2:1. A onda je Fiorentina stala.

Domaći su nestali s travnjaka i u samo 13 minuta Borussia dolazi do nevjerojatnog preokreta. U 47. Stindl poravnava na 2:2, a već u 55. isti igrač upotpunjava hat-trick i dovodi goste u vodstvo. U 60. minuti preokret je upotpunio Hoffmann, za konačnih 4:2.

Viole do kraja susreta nisu ozbiljnije ugrozile gostujućeg vratara Sommera, njemački sastav posve zasluženo prolazi u osminu finala, piše Sportnet.hr.

Nogometaši Genta upotpunili su čudo protiv Tottenhama i na Wembleyju pred rekordnom publikom (80.465 gledatelja) rezultatom 2:2 ostvarila plasman u osminu finala Europa lige. Gostima, koji su u prvom susretu slavili s 1:0, je pomogao Dele Alli zaradivši crveni karton u 40. minuti zbog ružnog starta na Dejaegereu.

Poveo je Tottenham već u desetoj minuti, Dier je dugom loptom sjajno uposlio Eriksena, koji izlazi pred Lovru Kalinića i lagano ga matira za vodstvo domaćina. Prednost Tottenhama nije dugo trajala, u 20. minuti Harry Kane posprema loptu u vlastitu mrežu, s 1:1 i igračem manje za Tottenham se otišlo na odmor.

Unatoč igraču manje Tottenham je od samog početka drugog poluvremena opsjedao Kalinićev gol, pritisak se isplatio u 61. minuti kada Wanyama lijepo zabija nakon odlične akcije domaćih nogometaša.

Tottenhamu je za prolazak trebao još jedan gol, a s obzirom da su igrali s igračem manje ostavljali su puno prostora u obrani gostujućim napadačima, koji su takvu jednu priliku iskoristili, u 82. minuti zabio je Perbet za konačnih 2:2 i prolazak Genta u osminu finala.

Ajax prolazi dalje nakon što je u uzvratu u Amsterdamu bio bolji od Legije s 1:0. U Varšavi nije bilo pogodaka i samo jedan bio je potreban za prolaz.

U uzvratu je Ajax dominirao i bio bolji protivnik, a pobjednički pogodak postigao je u 49. minuti kada je Malarz obranio pokušaj Younesa, ali lopta je došla do Nicka Viergevera koji iz blizine pogađa mrežu.

I ranije je Ajax mogao do prednosti, već u 20. minuti Hakim Ziyech dobro je pucao, ali lopta je pogodila vratnicu. Legia je pokušala doći do poravnanja u drugom dijelu, međutim nije uspjela stvoriti snažniji pritisak i staviti domaćina u probleme.

Apoel iz Nikozije kreirao je najveće iznenađenje izbacivanjem Athletic Bilbaa. Baski su slavili u prvom susretu na svom travnjaku s tijesnih 3:2 da bi u uzvratu izgubili s 2:0 iako su zadnjih 25 minuta imali i igrača više.

Samo deset minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno domaćinu da osigura prolaz. Prvo je u 46. minuti Pieros Soteriou zabio za vodstvo domaćina da bi u 54. minuti dosuđen kazneni udarac koji Giannis Gianniotas pretvara u 2:0.

Athleticu su za prolaz sada trebala barem dva pogotka, no nije došao niti do jednog. Od 65. minute domaćin je igrao bez isključenog Soterioua, gosti su pritiskali, ali ostalo je 2:0 i Ciprani idu dalje.

Roma je unatoč porazu u Rimu od Villarreala prošla dalje. Sve je riješila u Španjolskoj gdje je slavila s 4:0 i na svom stadionu imala je samo odrađivanje posla.

Španjolci su odlično otvorili utakmicu i odmah zaprijetili preko Roberta Soriana koji gađa gredu, ali u 15. minuti uspješniji je bio Rafael Borre.

Nakon ubačaja s desne strane Thomas Vermaelen loše je pokušao smiriti loptu, samo ju je ostavio za Borrea koji iz blizine zabija za vodstvo.

I u nastavku susreta gosti su bili dosta opasniji, stvarali su prilike, ali više nisu uspjeli svladati Alissona i Roma je unatoč minimalnom porazu prošla dalje.

Matej Mitrović zbog ozljede je propustio uzvratni dvoboj protiv Hapoela Beer Sheve, no on nije donio neku posebnu neizvjesnost, Bešiktaš je i drugi put slavio. U Izraelu je bilo 3:1, a u Istanbulu dovoljnih 2:1, navodi Sportnet.hr.

Vincent Aboubakar doveo je domaćina u vodstvo već u 17. minuti i to lijepim udarcem nakon odbijene lopte pred golom Hapoela.

Sredinom drugog dijela Hapoel se probudio, Anthony Nwakaeme poravnao je na 1:1 da bi odmah nakon toga priliku propustio Ovidiu Hoban poslije čega je domaćin iskontrolirao dvoboj. U završnici Cenk Tosun postavio je konačnih 2:1.

Najviše drame bilo je u St. Peterburgu gdje je Zenit imao 3:0, držao prolaz u rukama, ali u 90. minuti Anderlecht je stigao do smanjenja i ujedno pogotka koji mu nakon pobjede u Bruxellesu 2:0 donosi prolaz.

Uz dva gola Giuliana te jedan Artema Dzjube Zenit je imao vodstvo 3:0, sve do završnice kada Thelin glavom s pet metara šalje loptu u mrežu za veliku radost Belgijaca.

Europa liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Fiorentina – Borussia M. 2:4 (1:0)
Tottenham – Gent 2:2 (0:1)
Lyon – AZ 7:1 (4:1)
Genk – Astra 1:0 (2:2)
FC Kopenhagen – Ludogorec 0:0 (2:1)
Šahtar – Celta 0:2 produžeci (0:1)
Sparta Prag – Rostov 1:1 (0:4)
Ajax – Legia 1:0 (0:0)
Apoel Nikozija – Athletic Bilbao 2:0 (2:3)
Roma – Villarreal 0:1 (4:0)
Bešiktaš – Hapoel Beer Sheva 2:1 (3:1)
Zenit – Anderlecht 3:1 (0:2)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});