fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvati donijeli nakon 30 godina Kup Njemačke Eintrachtu iz Frankfurta

Autor: sportnet.hr

BERLIN - U Berlinu se igralo finale DFB Pokala u kojem je Niko Kovač odradio posljednju utakmicu na klupi Eintrachta i to protiv svog budućeg kluba Bayerna. Eintracht je slavio uz dva gola Ante Rebića te jedan Mijata Gaćinovića dok je Robert Lewandowski bio jedini strijelac za Bayern.

Sjajna utakmica u Berlinu okončala je slavljem Eintrachta iz Frankfurta 3:1! Bila je to posljednja utakmica Nike Kovača kao trenera Eintrachta, na drugoj strani stajao je Bayern, njemački velikan na čijoj će klupi Kovač sjediti sljedeće sezone. Jupp Heynckes htio je otići u mirovinu s duplom krunom, ali zapeo je na Eintrachtu koji je uzeo trofej DFB Pokala.

Osvajanje ovog trofeja ujedno Eintrachtu otvara vrata nastupa u Europskoj ligi sljedeće sezone što se činilo nemogućom misijom nakon lošeg završetka sezone.

I ovdje se vidjelo koliko je Eintrachtu nedostajao Ante Rebić u završnici sezone, upravo hrvatski reprezentativac bio je čovjek odluke, najopasniji igrač Eintrachta i strijelac dva pogotka.

U početku bilo je malo i sreće za Eintracht kada je u devetoj minuti Robert Lewandowski odlično pucao iz slobodnog udarca, a lopta pogodila gredu. Samo dvije minute kasnije Eintracht je poveo. Na sredini terena Rebić je izbio loptu Jamesu Rodriguezu, ona dolazi do Kevin-Princea Boatenga koji odmah proigrava Rebića, a on dolazi sam pred Ulreicha i rutinski zabija.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a odmah na početku drugog poluvremena Bayern sretno poravnava preko Lewandowskog, lopta je na putu do gola dovoljno skrenuta od strane Mascarella da bi prevarila Hradeckog.

Bayern je stezao obruč oko Eintrachtovog gola i tražio pogodak dok se Kovačeva momčad pouzdavala najviše u kontranapade. Jedan takav sijevnuo je u 82. minuti, Bayern je izgubio loptu na centru, Da Costa je odmah proigrao Rebića koji ponovno bježi obrani i zabija za 2:1.

Izdržao je Eintracht do kraja susreta, čak je i Ulreich otišao u napad, a njegov odlazak s gola momčad iz Frankfurta iskoristila je za treći pogodak i točku na i. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Mijat Gaćinović sjurio se prema praznom golu i zabio za konačnih 3:1.

Odličnog Rebića u 89. minuti zamijenio je Haller, a Eintrachtu je ovo peti trofej pobjednika Kupa u povijesti. Posljednji je osvojen 1988. godine i to je ujedno bio posljednji veliki trofej ovog kluba do ove sezone.

Autor: sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});