fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Pjanić realizirao dva penala, isključen Ronaldo, City šokiran, Real briljantan…

Autor: Dnevno.ba

VALENCIA - Fantastična večer u Ligi prvaka je iza nas, a s ovih šest utakmica kompletirano je prvo kolo. Nikola Vlašić u prvom nastupu u Ligi prvaka u karijeri upisao je prvo asistenciju, a zatim i gol za bod u 95. minuti, Luka Modrić asistirao je u pobjedi Real Madrida, a Cristiano Ronaldo isključen je u Valenciji. Osim toga Manchester City doma je izgubio od Lyona!

Benfica – Bayern 0:2

Bayern igra sjajno u njemačkom prvenstvu, a tako je krenuo i u Ligi prvaka. Rutinski je stigao do sva tri boda u gostima kod Benfice koju je svladao s 2:0.

Rano su Bavarci načeli mrežu domaćina, već u desetoj minuti došli su do vodećeg pogotka kada je Alaba odlično u sredini pronašao Roberta Lewandowskog, a Poljak se odlično izborio za prostor i zabio za vodstvo.

Vrlo bitan gol za samopouzdanje postigao je Renato Sanches koji je u 54. minuti postavio konačnih 2:0. Sanches je prekinuo napad domaćina i odjurio s loptom do domaće polovice, Bavarci su u nekoliko dodavanja ušli u 16 metara, Rodriguez je u sredini pronašao Sanchesa koji je započeo i zaključio akciju.

Do kraja susreta Bayern je sačuvao mrežu i Niko Kovač ima puno razloga za zadovoljstvo na početku karijere u Bayernu.

Manchester City – Lyon 1:2

Šok za Manchester City i Pepa Guardiolu. U ovu sezonu City je ušao ne samo želeći obraniti naslov prvaka Engleske već i osvojiti Ligu prvaka, a početak je jako loš. Na Emiratesu je poražen od Lyona s 2:1.

Guardiola je ovu utakmicu popratio zbog suspenzije s tribina, a iako je Manchester dominirao najvećim dijelom susreta, Lyon mu je stvarao velike probleme. Brzi i dinamični Francuzi sa svakim izlaskom na polovicu domaćina sijali su paniku.

Poveo je Lyon već u 26. minuti pogotkom Maxwella Corneta nakon ubačaja Nabila Fekira i očajne reakcije Fabiana Delpha koji je promašio loptu.

U završnici prvog dijela nova pogreška domaćina, loptu je izgubio Gabriel Jesus, Fekir se sjurio prema golu i odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora povećao prednost.

Nadu domaćinu u 67. minuti vratio je Bernardo Silva nakon što je Leroy Sane odradio glavninu posla. Desetak minuta ranije Lyon je mogao i do trećeg gola, ali je vratnica spasila domaćina nakon odličnog pokušaja Memphisa Depayja.

Viktoria Plzen – CSKA Moskva 2:2

Nikola Vlašić napravio je sjajan potez kada je preselio na posudbu u CSKA. Ne samo da u moskovskom klubu ima kontinuitet nastupa, već igra sjajno i potvrđuje vrhunski potencijal.

CSKA je u Plzenu stigao do boda u remiju 2:2, a Vlašić je imao prste u oba pogotka gostiju.

Krmenčik je s dva pogotka u prvom dijelu odveo Viktoriju do vodstva 2:0 na odmoru, ali u drugom dijelu Moskovljani su se vratili.

U 49. minuti Vlašić je odlično ubacio na peterac za Čalova koji šalje loptu u mrežu, a u 95. minuti kazneni udarac za goste. Nakon kornera bilo je dosta naguravanja u 16 metara, dosuđen je penal, a Vlašić ga je rutinski realizirao udarcem pod gredu.

Hrvatski mladi i budući A reprezentatovac odradio je cijelu utakmicu te bio među najistaknutijim pojedincima.

Real Madrid – Roma 3:0

Utakmica večeri igrana je u Madridu gdje je Real ugostio Romu i upisao pobjedu 3:0. Zaslužena pobjeda Madriđana u susretu s velikim brojem prilika na obje strane i moglo je biti još dosta pogodaka u obje mreže.

Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu za domaćina, očito je kako polako hvata pravu formu i iz susreta u susret igra sve bolje.

U ovom susretu na prvi pogodak čekalo se do poljednjih trenutaka prvog dijela kada su Madriđani dobili slobodni udarac na 17 metara u idealnoj poziciji. Izveo ga je Isco i neobranjivo preko živog zida pogodio za vodstvo.

U drugom dijelu domaćin je dovršio posao. Prvo je u 58. minuti Modrić krasno proigrao Garetha Balea kroz obranu Rome, Velšanin se sjurio prema golu i zabio drugi pogodak. Toku na i stavio je Mariano u sudačkoj nadoknadi.

Modrić je odigrao 85 minuta, a zamijenio ga je Dani Ceballos.

Valencia – Juventus 0:2

Burno je bilo u Valenciji u utakmici o kojoj će se dugo pričati. Juventus je od 29. minute igrao bez isključenog Cristiana Ronalda, nakon toga dva kaznena udarca realizirao je Miralem Pjanić, a Valencia s igračem više pritisnula talijanskog prvaka.

Ronaldo je u suzama napustio travnjak nakon što se Felix Brych konzultirao s pomoćnicima i udijelio mu crveni karton zbog navodnog povlačenja za kosu Murilla.

Prvi kazneni udarac za Juventus dosuđen je u završnici prvog dijela zbog visoko podignute noge Daniela Pareja prema Joau Cancelu, a šest minuta nakon odmora Murillo je srušio Chiellinija i Pjanić je još jednom zabio.

Mario Mandžukić kod Juventusa odradio je cijelu utakmicu.

U završnici susreta dosuđen je kazneni udarac i za domaćina, ali Parejo ga nije realizirao.

Young Boys – Manchester United 0:3

Dinamov protivnik u kvalifikacijama, švicarski Young Boys glatko je poražen od Manchester Uniteda, a može žaliti što nije došao barem do jednog pogotka. Prilika je imao, međutim realizacija nije bila na razini Manchesterove.

U prvom poluvremenu već je dosta toga bilo poznato. United je na odmor odnio vodstvo 2:0, a najveće zasluge za to imao je dvostruki strijelac Paul Pogba.

Do prvog gola Švicarci su bili potpuno ravnopravan protivnik i imali nekoliko zanimljivih prilika, ali nisu pogodili, a onda je Pogba u 35. minuti nakon lijepe kombinacije pogodio u gornji kut domaćeg gola s nekih 15 metara.

U posljednjim trenucima prvog dijela dosuđen je kazneni udarac za goste nakon igranja rukom Mbabua, a Pogba je ponovno bio precizan.

Tu je već bilo jasno da će gosti do sva tri boda, a potvrdio je to u drugom dijelu Anthony Martial pogotkom za konačnih 3:0 na asistenciju raspoloženog Pogbe.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});