fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mo Salah bez milosti za bivše suigrače, Roma tek u završnici popravila dojam

Autor: Sportnet.hr

LIVERPOOL - Golijadom na Anfieldu započelo je natjecanje u polufinalu Lige prvaka. Liverpool se na svom travnjaku pokazao kao vrlo neljubazan domaćin, barem u prvih 80 minuta. Mohamed Salah se poigravao sa svojim bivšim suigračima, no Roma je kasnim golovima zadržala barem nekakve šanse za prolaz...

Kakva utakmica na Anfieldu! S razlogom se Roma pribojavala svojeg bivšeg igrača Mohameda Salaha i Liverpoolovog ofenzivnog stroja, Liverpool je u 70 minuta ozbiljne igre posve ponizio rimski sastav, no momčad Jürgena Kloppa prerano se opustila, prerano se njemački strateg odlučio zatvoriti utakmicu i na kraju Roma može biti i zadovoljna s konačnih 5:2 jer kako je izgledalo nakon 80 minuta, ovaj se rezultat čini veličanstvenim Rominim uspjehom.

Jer Rimljani ništa nisu pokazali u prvih 80 minuta utakmice. Poigravali su se domaći nogometaši s njima kako su htjeli i samo je sreća pomogla Romi da do tih završnih desetak minuta rezultat ne bude nepovoljniji.

Prvo polufinale Lige prvaka nakon 27 godina čekanja nije počelo dobro za Romu. Domaći su krenuli u opsadu Rominog gola, no Alisson Becker, statistički najbolji vratar natjecanja, nije kapitulirao sve do 36. minute. Na tomu prvenstveno može zahvaliti Maneu, koji je imao nekoliko nevjerojatnih promašaja.

Prvu pravu prigodu zapravo je kreirala Roma. Kolarov je odapeo s nekih 25 metara, Karius je loše proslijedio let lopte i na jedvite je jade uspio skrenuti u gredu. Bilo je to sve od Rome u idućih 60-ak minuta.

U 36. minuti Romina obrana je popustila. Gosti u opasnoj zoni gube loptu, Firmino je prosljeđuje Salahu, a ovaj iskosa s desne strane, s nekih 15 metara udaljenosti skida paučinu s gornjeg lijevog kuta Rominog gola.

Uslijedio je potpuni raspad sistema. Rimljani s minimalnim zaostatkom nisu izdržali do poluvremena. Lovren je zatresao gredu nakon kornera, Wijnaldumov pokušaj zaustavlja Alisson, ali u 45. minuti ni sjajni vratar Rome nije mogao ništa. Firmino gura loptu između trojice Rominih igrača Salahu u prostor, Egipćanin prebacuje istrčalog Alissona za 2:0.

Salah je ove sezone zabio već 43 gola za Liverpool, čime je postao drugi najbolji igrač Liverpoola u povijesti. Četiri gola više postigao je legendarni Ian Rush u sezoni 1983./1984. – kako igra Salah, teško je očekivati da ga neće dostići.

Kako je završio prvo poluvrijeme Liverpool je otvorio drugo. Desetak minute igre bilo je dovoljno Kloppovom sastavu za novi gol. Odličnu je loptu dobio Salah, u sredini pronalazi Manea koji podiže na 3:0. Salah je pet minuta kasnije upisao još jednu asistenciju, ovog se puta odužio Firminu, Liverpool je nakon dvije trećine igre imao ogromnih 4:0.

Niti tu nisu stali Redsi, osam minuta kasnije Milnerov ubačaj iz kornera s desne strane Firmino glavom pretvara u 5:0 za domaće. Milneru je ovo osma asistencije u ovoj sezoni Lige prvaka, po čemu je najbolji u natjecanju. Firmino je izjednačio rekord Adriana po brzini postizanja deset golova u Ligi prvaka, obojici je za to trebalo 11 nastupa.

Bijesan je na klupi Rome bio Di Francesco, njegova je momčad izgledala potpuno nemoćno, ali domaći su se prerano opustili, Klopp je izvadio Salaha i Roma je uljepšala rezultat.

U 81. minuti Nainggolan šalje dugu loptu na Edina Džeku, Lovren potpuno krivo procjenjuje let lopte i promašuje je, a bh napadač smanjuje na 5:1. Četiri minute kasnije sudac Brych dosuđuje najstrožu kaznu za Romu, nakon što je Nainggolan napucao Milnera u ruku, a Perotti zabija za konačnih 5:2 i barem kakvu-takvu nadu za rimski sastav u uzvratu.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});