fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čudno polufinale Reala i Al Jazire i pobjeda “Kraljeva” za finale

Autor: HTV

ABU DHABI - Nakon brazilskog Gremija, saznali smo i drugog sudionika finala Svjetskoga klupskog prvenstva, koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Očekivano je to Real Madrid, iako se u 47. minuti, kad je domaća Al Jazira nakratko povela 2:0 činilo kako slijedi ogromno iznenađenje. No taj gol je nepune dvije minute kasnije, nakon sudačkih konzultacija, poništen, a nakon toga se branitelj naslova, izrazito neprecizan u prvom poluvremenu, sabrao te golovima Ronalda i Balea preokrenuo susret. Asistent za Ronaldov gol bio je Luka Modrić, koji je imao prste i u Baleovom pogotku.

Od prve minute zaigrao je i drugi Hrvat u Kraljevskom klubu Mateo Kovačić.

U subotu u 18 tako ćemo gledati očekivani finale Reala s Gremijom, koji je u prvom polufinalnom susretu u utorak s 1:0 nadvisio meksičku Pachucu, naravno uz prijenos na Drugom programu i na našem portalu.

Usprkos velikoj dominaciji i nizu prilika, aktualni svjetski i europski prvak Real Madrid je daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kraljevski klub je tijekom utakmice prema suparničkim vratima uputio 34 udarca, četiri puta pogodio okvir gola i zabio tek dva pogodak, pri čemu pobjednički u 82. minuti.

Real je u već u prvom poluvremenu mogao zabiti pet ili šest pogodaka, no Ali Khaseif je bio nesavladiv. Tri sjajne prilike imao je Cristiano Ronaldo, a po dvije Karim Benzema i naš Luka Modrić. Najbliže golu branitelj naslova bio je u šestoj minuti kada je Ronaldo nakon kornera pucao glavom, a vratar Al Jazire obranio uz pomoć grede. Okvir gola pogodio je i Modrić samo minutu kasnije lijepim prizemnim udarcem sa 20 metara.

Real je u 24. minuti zatresao suparničku mrežu, ali je sudac poništio Benzemin pogodak zbog prekršaja Ronalda nad braničem Al Jazire. U 34. minuti zabio je i Casemiro, no i ovaj pogodak je poništen jer je Benzema bio u zaleđu. Brazilski sudac Ricci je prvo priznao pogodak, da bi ga nakon pregleda snimke poništio.

Kada se već činilo kako u prvom poluvremenu neće biti golova, Al Jazira je povela nakon brze kontre u 41. minuti. Moubarak Boussoufa je asistirao Romarinhu na lijevoj strani, a on driblingom prevario Varanea, te zabio u suprotni kut.

U 47. minuti Al Jazira je imala sjajnu priliku možda prirediti i senzaciju. Nakon brze kontre Boussoufa je zabio za 2:0, no bio je korak u zaleđu, zbog čega je pogodak naknadno poništen. Samo dvije minute kasnije najbolji igrač u domaćim redovima vratar Khaseif je morao napustiti teren zbog ozljede. Umjesto njega u igru je ušao Khaled al Senanni i već kod prvog udarca je primio gol. Modrić je lijepo asistirao Ronaldu, koji je probio drugog vratara Al Jazire.
Modrić je u 67. minuti sjajno uposlio i Benzemu, samo da bi francuski napadač pogodio vratnicu. Benzema je okvir gola pogodio i dvije minute kasnije. Ipak, Realov pritisak je u 82. minuti urodio plodom. Samo minutu nakon što je ušao u igru Velšanin je zabio za preokret. Lucas Vasquez je s desne strane ubacio za Bale, koji je poslao loptu u mrežu. Činilo se da joj je smjer promijenio Ronaldo, no gol je na kraju upisao Baleu.

Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih igrača utakmice, dok je Mateo Kovačić igrao do 68. minute.

Ulaskom u finale aktualni europski i španjolski prvak ima priliku u jednoj kalendarskoj godini osvojiti čak pet trofeja, nakon što je osvojio i europski i španjolski Superkup. Svoje mjesto u povijesti Kraljevskog kluba mogao bi učvrstiti i Zinedine Zidane. Obrani li Real svjetsku krunu francuski stručnjak će osvojiti sedmi trofej na klupi Reala, izjednačivši se tako na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na uvjerljivom prvom mjestu je Miguel Munoz s čak 16 trofeja.

Autor: HTV
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});