fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Dostave u budućnosti idu osobi, a ne na adresu

Autor: Vidi.hr

Obzirom da se u svijetu pojavljuje sve više online dućana koji eksperimentiraju s dostavom robe kupcima dronovima, tvrtka za razvoj i dizajn proizvoda Cambridge Consultants razvila je zanimljiv koncept pod nazivom DelivAir.

Taj se sustav razlikuje od svih postojećih po tome što omogućuje precizno lociranje osoba kojima treba dostaviti robu, kao i identifikaciju koja osigurava da pošiljke neće završiti u krivim rukama.

Dron DelivAira neće dostavljati pošiljke na adrese primatelja i neće biti ograničen prometom niti terenom na koji vrši dostave, jer neće slijetati na zemlju, već će vam doslovce spustiti paket u ruku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dostava započinje korištenjem GPS-a, zahvaljujući kojem dron može letjeti prema lokaciji na kojoj se nalazi pametni telefon primatelja, a lokaciju će stalno provjeravati, pa će vas pronaći čak i ako se krećete. Nakon toga, kada se približi lokaciji prebacit će se na sustav preciznog optičkog praćenja, 3D “imaginga” i mjerenja udaljenosti do smartfona kako bi mogao precizno locirati primatelja i prepoznati ga.

Naime, kada vam se dron približi, trebat ćete u zrak uperiti LED bljeskalicu telefona koja će bljeskati prema određenom kodiranom uzorku, koji će letjelica prepoznati i potvrditi da se radi o pravoj osobi, nakon čega će ostati lebdjeti iznad vas i spustiti vam paketić “uzicom”. Kada vam pošiljka sleti u ruke, jednostavno ćete ju otkačiti, a dron će prepoznati da ste ju preuzeli, te će odletjeti i vratiti se u svoju bazu.

Autor: Vidi.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});