fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Goran Bregović otkrio da je pokraden na Jahorini: ‘Odnijeli su što god su stigli’

Autor: Dnevno.ba

Bijelo Dugme, jedan od najznačajnijih rock sastava bivše Jugoslavije, obilježava svoj 50. rođendan spektakularnom turnejom nazvanom “Doživjeti stotu”.

Ovaj legendarni sastav osnovan je 1974. godine od strane Gorana Bregovića. Iako je uzbuđen zbog nadolazeće rođendanske turneje, otkrio je kako sam nije bio ljubitelj rođendana i proslava istih.

“Vrlo je čudno kako čovjek kroz život mijenja odnos prema kraju. Sjećam se kad su u Sarajevu objavili da će biti Olimpijada, računao sam: ja ću tada biti star, imat ću 34 godine, to me ne zanima. Sada me zanima da proslavim pedeseti rođendan Bijelog dugmeta”, komentirao je Goran Bregović uoči početka velike turneje.

Otkrio je kako nikada nije volio slaviti vlastite rođendane, a posebno mu se zamjerila jedna proslava na Jahorini, gdje su on i djevojka pokradeni od gostiju koji su došli na proslavu njegovog rođendana.

Foto: Srecko Niketic / CROPIX

Nosili su što su stigli

“Nisam, recimo nikad volio slaviti svoje rođendane. Jednom sam na Jahorini slavio veliki rođendan. Svatko od tih koje sam pozvao, pozvao je još nekoga i na kraju sam ustanovio da su pokrali sve poklone i šminku cure koja je bila sa mnom”, otkrio je Bregović.

“Ljudi su valjda za uspomenu samo nosili sve iz kuće, što god su stigli. Od tada ne slavim rođendane. Ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome, da je nakon pedeset godina meni još uvijek lijepo to svirati sviram i da čak ima i publike koju to interesira”, zaključio je vođa i gitarist benda Goran Bregović.

Lepa Brena autobusom ide kroz Bosnu: Ovaj potez privukao je veliku pažnju javnosti

Udarnu postavu Bijelog dugmeta na turneji “Doživjeti stotu” čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu, te Ogi Radivojević na klavijaturama. S obzirom na to kako klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev suradnik i multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});