fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HSP: Mjesto Premijera HNŽ-a je crna mrlja na karijeri Nevenka Hercega!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Hrvatska stranka prava (HSP) sa razočarenjem gleda na analize Centra civilnih inicijativa (CCI), ali i sveopće javnosti i mišljenja prosječnih pučana Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koja je na posljednjim mjestima po efektima funkcioniranja vlasti i usvojenosti zakona za dobrobit svih naroda i građana.

Sve te analize samo potvrđuju ono što prosječan čovjek u Mostaru, Neumu, Stocu, ili bilo gdje u Hercegovini, zna a to je da vlast u županiji ne funkcionira. U početku je premijer županije Nevenko Herceg naglašavao velike planove i gospodarski razvoj, međutim on se nije dogodio, nego naprotiv progresija nezadovoljstva, pada ekonomske i kupovne moći kao i masovnog odlaska mladih.

Premijer Herceg, moramo priznati, je imao određene rezultate dok je bio federalni ministar i radio je turističke projekte i po Hercegovini kao što su „Vinske ceste“ ili afirmaciji turizma i ugostiteljstva. Međutim, nakon što je došao na poziciju županijskog premijera, sa daleko većim proračunom od gotovo dvije stotine milijuna maraka, njegovi rezultati su neznatni i možemo slobodno reći da mu je ovaj mandat crna mrlja na iole korektnoj političkoj karijeri.

Naprosto se utopio u mostarsko sivilo i nije u stanju riješiti nijedno goruće pitanje u županiji. Mogli bi reći premijer na jednu stranu, a resorni ministri na drugu, posebice oni iz bošnjačke kvote. Nije se nametnuo autoritetom ili kvalitetom, nego se prilagodio i čeka da završi ovaj mučni mandat između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Stranke demokratske akcije (SDA). Nije riješeno ništa oko policije, jer i dalje nema Policijskog odbora, nema zakonitog komesara, nema ništa od raspisanog natječaja za nove policajce i inspektore, nema ništa od novog činovanja, nije riješeno ništa oko prosvjete, Sveučilišta u Mostaru, jer resorni ministar vodi svoju politiku a premijer ga pokušava preko Vlade lomiti i odlučivati, primjerice resorni ministar bi nastavnu godinu počeo na vrijeme a premijer bi odgodio, i sve tako traljavo i slabo.

Premijer Herceg je znao dobivati nagrade i priznanja, međutim ona konkretna priznanja u županiji, nove ceste, nove škole, fakulteta, kulturne institucije ili gospodarskog objekta, nove ulice, nove investicije, nažalost toga nema i takve vrpce ne presijeca. Jedino što presijeca ili bolje rečeno izbjegava kao u slalomu jeste unutarstranačka nezadovoljstva i sukobe.

Vlast HDZ-a BiH i SDA ne funkcionira u HNŽ-u i Gradu Mostaru i to svatko zna, osim onih koji sjede u toj vladi ili su posredno u interesnoj svit dok svi ostali, pai korisnici proračuna nemaju nikakvih poboljšanja i pomaka na boljem, nema povećanja plaća, boljih uvjeta rada, napredovanja u struci, ilibilokoje motivacije za rad, i sve se svodi na onu narodnu „ne mogu me malo platiti koliko mogumalo raditi“ iako su plaćeni izvrsno za bh uvijete, navodi se u priopćenju HSP-a.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});