fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MERKEL : Ilegalne migracije bi mogle nanijeti veliku štetu Europi

Autor: Anadolija

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel je upozorila da ilegalne migracije imaju potencijal da nanesu veliku štetu Europi.

U obraćanju na konferenciji za medije u Berlinu nakon sastanka s premijerom Austrije Sebastianom Kurzom, Merkel je istakla da će njemačka pružiti podršku Austriji koja od 1.srpnja preuzima predsjedavanje Europskom unijom (EU).

“SUglasni smo da je Europa u teškoj situaciji ukoliko pogledamo dešavanja na globalnom nivou”, rekla je njemačka kancelarka, naglasivši da upravo zbog toga Europa mora biti snažna i jedinstvena.

Napomenula je kako je posebno važno da se zajedničkim stavom pristupi rješavanju problema ilegalnih migracija.

“Moramo zajedno odgovoriti na problem ilegalnih migracija. To je vrlo važno. Vjerujem da ilegalne migracije imaju potencijal da nanese ozbiljnu štetu Europi”, kazala je Merkel.

Podcrtala je da je u okviru borbe protiv ilegalnih migracija od ključne važnosti da se zaštite vanjske granice EU-a, dodajući i kako je dosta manji broj migranata koji pristižu u Europu zahvaljujući sporazumu koji su ranije postigli Turska i EU.

Kurz je izjavio da predsjedavanje Europskom unijom, koje će Austrija preuzeti od Bugarske već 1. jula, neće biti nimalo lako ako se pogledaju politička dešavanja u svijetu.

“Mi ćemo se svjesno fokusirati na pitanje sigurnosti”, kazao je premijer Austrije.

Napomenuo je da je stoga vrlo važna suradnja zemalja članica EU-a po pitanju zajedničke odbrane i sigurnosti.

“Potrebno je riješiti pitanje migracija kako bi postigli unutrašnju sigurnost”, rekao je Kurz, dodajući da Austrija ima cilj da zaustavi val ilegalnih migracija.

Istakao je da je stoga krajnje potrebno dodatno zaštititi vanjske granice EU-a i pružiti snažniju podršku Agenciji za zaštitu vanjskih granica EU-a (Frontex).

Autor: Anadolija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});