fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Guliver (AP Photo/Vadim Ghirda)

Poljskoj iz Moskve stigla jeziva prijetnja: Ako ovo urade postat će novi vojni cilj Rusije

Autor: Dnevno.ba

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov uputio je jezivu prijetnju Poljskoj. Dozvoli li Poljska raspoređivanje NATO-ovog nuklearnog oružja na svom teritoriju, Rusija će ga gađati, upozorio je.

“Ako nuklearna postrojenja NATO-a budu trajno raspoređena u Poljskoj, bit će vojni cilj Rusije”, rekao je Rjbakov za TASS.

Upozorio je da zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u blizini ruske granice dodatno ugrožavaju sigurnost Rusije.

Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko/Guliver

Mogli bi postati meta

“Svi oni političari koji raspravljaju o takvoj opciji u Poljskoj i izvan nje trebali bi shvatiti jedno: nikakvi koraci u ovom smjeru neće pridonijeti sigurnosti Poljske i relevantni objekti će neizbježno biti meta”, poručio je Rjbakov.

Dodao je da Moskva pažljivo prati kako “razna tijela poljske izvršne vlasti razmišljaju o ovoj temi u svom domaćem diskursu”.

Poljski predsjednik Andrzej Duda u ponedjeljak je u intervjuu za novine Fakt izjavio da su poljske vlasti u više navrata razgovarale s SAD-om o mogućnosti raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj u okviru NATO-ovih sporazuma o dijeljenju nuklearnog oružja te su izrazile spremnost za to ako bude potrebno.

Rusija reagirala na novi paket pomoći koji će SAD dati Ukrajini: “To će ubiti još Ukrajinaca”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});