fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a ne razumiju što hoće Zaboravljeni branitelji

Autor: Ružica Zeljko / Dnevno.ba

MOSTAR - Obzirom da imam mnogo iskustva s takvima, što ne razumiju, ali ne dižu gu..cu sa stolice koju su zauzeli u nekom ili nekim odborima, da možda netko pametniji proba riješiti tu enigmu koja dođe pred njih, moram iznijeti jedan prijedlog.

Kao prvo dajmo im benificirani radni staž, jer će tako ranije otići s funkcije. To što će tako ranije početi uživati mirovine koje su u ovoj zemlji male, neka im bude kazna.

Pitanje je hoće li ih tada i biti, jer mirovinski fond se slabo puni…, znamo već zbog čega.

Dalje, predlažem da im poklonimo neiskorištene certifikate iz rata da time plate sebi makar neki tečaj, jer zbilja ljudi ne mogu da se nose sa zadacima pred sobom.

Ja svoj dajem članovima odbora za branitelje i predlažem da prvo uzmu malo poduke iz hrvatskog jezika, jer možda ne razumiju ni taj jezik.

Kako drugačije objasniti da se sjećaju da su branitelji dobili dvostruki mirovinski staž u ratu, certifikate, pravo na pomoć ako su u potrebi, a pomoći slabo ima, dok ne razumiju šta isti nisu dobili što mnogi drugi čak i nebranitelji jesu.

Nemam drugu ideju kako da im pomognemo. Neka imaju ovdje od čega živjeti. Znate, opasno je da idu u svijet trbuhom za kruhom. Opasno za njih, jer se neće snaći, neće razumjeti pa će stradati u bijelom svijetu.

Opasno za druge!

Naime, takvi mogu stvoriti lošu sliku o našim ljudima, pa će i oni sposobni, vrijedni ljudi, koji rade širom svijeta, da ne mole ove za malo milostinje, možda biti tretirani kao “opasni za sebe i druge”.

Ako me podržavate poklonite im i vi svoje neiskorištene certifikate, možda im pomognu. Tako bi možda jednog dana oni mogli pomoći nama. Evo neki već govore da im ne vidimo šta su činili, već samo šta nisu.

Jednostavnim jezikom: Prikupim ja drva, složim u peć, stavim ručak da se kuha, ali ne zapalim vatru, a šibice u mene. Čeljad mi se smrzne, ručak se ne skuha, a ja u svoju obranu vičem: “Pa samo sam zaboravila potpaliti vatru.”

Tako i ovi iz HNS-a. Lako je još za to. Ali sve oči zastupnika HDZ-a u Parlamentu su uperene u njih. Čekaju da ovi shvate, pa da im objasne valjda. Nećemo se još dugo ogrijat o njih. Možda dok otopli, u lipnju..

Do tada ajmo im se rugati kao što se oni rugaju svom narodu.

Autor: Ružica Zeljko / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});