RAMIĆ I BRDARIĆ: Više resursa usmjeriti na zapošljavanje i obrazovanje

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatskog bloka BiH Francisko Brdarić u društvu svojih suradnika Joze Tipurića i Joze Paradžika, imao je radni sastanak s ministrom za raseljene i izbjegle Edinom Ramićem i Nisvetom Mujanović u Sarajevu.

Na zahtjev Predsjednika HB Franciska Brdarića održan je današnji sastanak na temu izgradnje i obnove kuća u Posavini, asfaltiranjem i sanacije cesta, te zajedničke suradnje na izborima 2018. godine.

Postignut je i dogovor da se ubrzaju projekti za obnovu kuća hrvatskima povratnicima u Posavini te realizacija prioritetnih projekata do kraja 2017. godine.

Ministar Edin Ramić je napomenimo da je izgradnjom 6 kuća u Doboju, te 6 u Bugojnu potrebno izgraditi puno više krovova.

Ministarstvo će nastaviti s podrškom povratničkoj populaciji u oblasti stambene infrastrukture.

“Primarne potrebe jesu one za krovom nad glavom i naš prioritet i jest da riješimo to pitanje u doglednom roku, da bismo mogli više resursa usmjeriti ka zapošljavanju i obrazovanju” – kazao je ministar Edin Ramić.

On je dodao kako je spremna za izgradnju kuća Hrvatima u Posavini i Srednjoj Bosni.

Predsjednik Francisko Brdarić je izrazio spremnost za suradnju te zahvalilo Ministru Edinu Ramiću na dosad urađenim projektima za Hrvate BiH, priopćeno je iz Hrvatskog bloka BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI