fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ: Hitno ispitati navode o nestanku snajpera i municije iz DGS-a!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zastupnik u Državnom parlamentu Bosne i Hercegovine i član Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Šemsudin Mehmedović rekao je za novinsku agenciju Patria da je od predsjedavajućeg Komisije Sifeta Podžića inzistirao da hitno zatraži informaciju u vezi navoda da su iz Granične policije BiH nestali snajperi, kao i veća količina municije. Mehmedović je rekao da će tražiti i sjednicu Komisije za obranu i sigurnost, na kojoj će se razmatrati ovo pitanje.

„Kada dobijemo informacije, moći ćemo sagledati probleme koji su nastali i donijeti odgovarajuće zaključke“, rekao je Mehmedović.

Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Parlamentu BiH Hanka Vajzović ranije je zatražila izjašnjenje od državnog ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o tome da li su točne informacije da su iz skladišta GP BiH nestali snajperi, kao i više tisuća komada municije, te zašto tako ozbiljno kriminalno djelo istražuje „interna komisija“ GP-a, a ne SIPA i Tužiteljstvo BiH.

Ministar Mektić se još uvijek nije oglasio po ovom pitanju.

Grupa graničnih policajaca zatražila je od Mektića da od Tužiteljstva BiH traži pokretanje hitne istrage u Graničnoj policiji BiH, zbog, kako su naveli, umiješanosti čelnih ljudi te agencije u više krivičnih djela.

U pismu koje je upućeno Mektiću grupa uposlenika ove državne policijske agencije optužuju direktora Granične policije Zorana Galića i službenika Vladimira Popovića, kao i neke ranije njihove suradnike, za nestanak optičkih nišana /snajperi/ ali i više tisuća komada municije iz skladišta GP.

„Ova pojava može imati dalekosežne posljedice jer je u pitanju oružje i specijalna oprema koja u rukama neovlaštenih osoba je opasnost po građane BiH“ – rekao je Mehmedović.

Podsjetio je da je sličan slučaj ranije zabilježen i u Oružanim snagama BiH.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH predložio je Zorana Galića za novi četverogodišnji mandat na čelu Granične policije BiH. Vijeće ministara BiH to imenovanje još uvijek nije potvrdilo. Grupa službenika Granične policije od ministra Mektića traži da to imenovanje zaustavi, s obzirom, kako navode, na sumnju u Galićevu umiješanost u ozbiljna krivična djela.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});