fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Špirić molio Izetbegovića i Osmicu da mu sina zaposle u centar OSA-e u Banjoj Luci

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Krajem prosinca Nikola Špirić se sastaje s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom u sarajevskom kafiću „Cappucino“

U brojnim aferema u koje je Nikola Špirić bio upleten ističe se ta i da je preko Bakira Izetbegovića lobirao da njegov sin Aleksandar Špririć, iz Beograda gdje je radio kao šef detašmana Obavještano-sigurnosne agencije (OSA), bude vraćen u Regionalni centar OSA-e u Banjoj Luci.

Naime, kako je tada izvjestila BN Televizija, nakon što mu je istekao i drugi mandat u ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba OSA rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog dužnosnika  SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.

No, ta se odluka nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OSA-e u Banjoj Luci. Krajem prosinca  Nikola Špirić se sastaje s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom u sarajevskom kafiću „Cappucino“, gdje je pokušao dobiti   poziciju za sina u Banjoj Luci.

Tada je Špirić navodno tvrdio da nema ništa protiv Osmice, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije ”samo politika”. Prema istom izvoru, Osmica je odbio da udovolji Špirićevim zahtjevima, te je odlučio da se obrati njegovom šefu Bakiru Izetbegoviću te i njega zamolio da njegov sin bude raspoređen u Banju Luku.

Nakon sastanak, navodno je Izetbegović nazvao Osmicu te mu kazao da „ne dira Špirićevog malog”.

 

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});