fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Šal vam može spasiti život tijekom hladnoće

Autor: 24 sata

Dolazak niskih temperatura posebno može ugroziti zdravlje astmatičara. Udisanje hladnog i vlažnog zimskog zraka može potaknuti napadaje kašlja ili gušenje.

Ali, nošenjem šala preko usta i nosa ovaj rizik se može znatno smanjiti jer će šal malo ugrijati zrak prije nego što uđe u usta ili nosnu šupljinu, i na taj način smanjiti mogućnost astmatičnih napadaja.

Asthma UK, dobrotvorno društvo osnovano 1927. godine, je pokrenulo kampanju #Scarfie (šalić) kojom žele među ljudima proširiti poruku da šal može spasiti astmatičaru život.

– Nitko ne voli hladne zimske noći, ali ljudima koji pate od astme ovakvo vrijeme nije samo neugodno, već je ozbiljna prijetnja njihovom zdravlju. Molimo sve, koji imaju astmu i ljude koji u svojoj blizini imaju astmatičare, da prenesu ovu poruku da nošenje šala preko usta i nosa nekome može spasiti život – izjavio je dr. Andy Whittamore, voditelj kliničkih ispitivanja u organizaciji Asthma UK.

– Hladan i vlažan zrak zimi je oduvijek za mene bio velik problem. Čak i kratko hodanje od auta do ulaznih vrata po hladnoći je znalo izazvati napadaje zbog kojih bi završila u bolnici. To je zastrašujuće, i nikad se ne možeš naviknuti na napadaj. Ali, otkako sam vidjela reklamu za #Scarfie i počela stalno nositi šal imam manje problema s napadajima – ispričala je Debbi Wood koja od astme pati već 30 godina.

– Stavljanje šala oko usta i nosa je toliko jednostavno, a ljudima koji pate od astme može znatno smanjiti rizik od napadaja – izjavila je Wood za britanski The Sun.

Autor: 24 sata
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});