fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Mostaru predstavljena knjiga Borislava Ristića

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - "Ne kupuj mačka u vreći" naziv je knjige novinara i kolumnista Večernjeg lista Borislava Ristića koja je predstavljena u petak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Po riječima autora, riječ je o zbirci od tridesetak politoloških eseja koji su nastali 2013. i 2014. godine u kojima se, kako je kazao, većinom raspravlja o glavnim ideologijama, prenosi Fena.

“U prvom dijelu knjige raspravljam o ljevici i dominaciji ljevičarske kulture u medijima, u kulturnim institucijama, itd. U drugom dijelu o liberalizmu i njegovim mjerama, odnosno kako je od neke ideje slobode i klasičnog liberalizma postao ideologijom elite koja svoju ideologiju nameće ‘odozgo’ čitavom društvu, dok se u trećem dijelu bavim pitanjem nacionalizma, nacionalne države i desnih populističkih pokreta” – kazao je autor.

Mačke iz knjige su ideje, kaže Ristić, koje nam se nude kao jeftina i laka rješenja, a za nas ispadnu kao skupa i višestruko preplaćena obećanja.

Sociolog Ivan Vukoja ističe kako je ovo vrlo značajna knjiga ne samo kvalitetom sadržaja, odnosno eseja koji se u njoj nalaze, već i činjenicom da je to u isto vrijeme i vrlo rijetka knjiga.

“Jedan je to od rijetkih knjiga koja se bavi temama kojima se bavi Borislav Ristić, koji pokušava našu društvenu, političku i ekonomsku stvarnost opisati i sagledati iz jedne za naše prilike do sada relativno nepoznate perspektive, a to je libertalijanska perspektiva, koja društvo u njegovoj složenosti opisuje i promatra na jedan vrlo specifičan način koji do sada nije bio poznat i prisutan niti u Hrvatskoj, niti u BiH” – kazao je Vukoja.

Dodao je kako smatra da se procesi u kojima se nalazimo kao društva ne mogu do kraja razumjeti ako se ne sagledaju i iz te perspektive.

“Mislim da je njen društveni, politički i politološki značaj jako velik i drago mi je da danas u Mostaru imamo mogućnost predstaviti ovako vrijednu i kvalitetnu knjigu” – naglasio je Vukoja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});