fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Formula 1 stiže u Trebinje

Autor: Oslobođenje

TREBINJE - Na 800.000 kvadrata šume trebalo bi da nikne pravi mali grad, a srpski biznismen Rodoljub Drašković mogao bi da dovede i najbrži cirkus na svijetu.

“Vršimo pripremne radove – probijanje putova, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lijepo vrijeme da uradimo što više poslova. Radi se po cjeli dan”, kaže Rade Kisin iz firme “Herc gradnja”.

“Trenutno je angažirao četiri-pet firmi na ovom djelu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla, angažirat ćemo sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine”, rekao je vlasnik koncerna “Svislajon” Takovo Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu dat će s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regije. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800.000 kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad, javlja ATV, a prenosi B92.

“Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu dogoditi i predstavlja normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više njih. Hoću grad na vodi – i bi Venecija. Mislim da mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari”, kaže arhitekta Amir Vuk Zec.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećega cirkusa na svijetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa Draškovićem. Na proljeće se očekuje i dolazak Bernija Eklstona.

“Kada budemo pripremili teren, onda će sigurno oni doći da daju ocjenu da li im odgovara teren i koji su zahtjevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovdje održavale trke Formule 1”, rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren. Prostor koji je do prije mesec dana bio pokriven gustom šumom sada je raščišćen i poravnat, a na ovom mjestu s proljeća počinju glavni radovi – izgradnja aqua -parka i zatvorenog olimpijskog bazena.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});