fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Škoda

FOTO Škoda predstavila dva obnovljena modela

Autor: Dnevno.ba

Sukladno najavama, Škoda predstavlja obnovljeni crossover model Kamiq i pomalo samozatajnu Scalu.

Škoda je još jednom primijenila tzv. evolucijski pristup. Ne nudi revolucionarna estetska osvježenja, već zadržava prepoznatljivost prethodnika uz novosti prvenstveno vezane za detalje. Redizajn tako obuhvaća novo lice modela s redizajniranim prednjim svjetlima, sada opcijski dostupnim na oba modela u Matrix-LED tehnologiji. Za novi nastup češki su dizajneri izmijenili i prednju masku te konture odbojnika.

Bočne siluete oba modela su ostale iste, a jedine novosti uz nove nijanse tiču se linije naplataka koje su sada osvježene novim uzorcima. Konačno, stražnji kraj Škoda je oplemenila novim natpisom, redizajnom odbojnika i novom grafikom svjetala. Kad se sve zbroji, osnovne razlike su u tome da Kamiq sada kao crossover želi djelovati robusnije, dok Scala ide u smjeru sportske elegancije.

U kabini Škoda nudi šest opcija uređenja uz dodatne pakete opreme. Digitalni kokpit s dijagonalom od 8 inča nadopunjen je 8.25-inčnim zaslonom infotainmenta, a standardno su na svim izvedbama. Opcijski se nudi tzv. Virtual Cockpit s dijagonalom od 10.25 inča.

Ispod poklopca su jedine službene informacije kako ponuda uključuje TSI motore evo2 generacije s maksimalnom snagom u rasponu od 95 do 150 KS.

Obnovljeni modeli donose i neka nova Simply Clever obilježja. Uz postojeće poput kišobrana u vratima vozača, držača parking kartice u A nosaču ili strugača leda u poklopcu otvora za točenje goriva, Škoda uvodi i neka nova pametna rješenja. U A0 segment tako sada ulazi Virtual Pedal sustav otvaranja poklopca prtljažnika potezom noge, kao i niz rješenja poznatih sa skupljih Škodinih modela.

Cijene se, prema riječima odgovornih iz Škode, neće značajno mijenjati, dok će točan termin starta prodaje biti objavljen naknadno, prenosi Index.hr.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});