fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Rimac se pohvalio preuzimanjem svoje Nevere: ‘Moj svakodnevni vozač je konačno spreman’

Autor: Dnevno.ba

Osnivač Rimac Automobila i predsjednik uprave tvrtke Bugatti Rimac, Mate Rimac, ovih je dana preuzeo vlastitu Neveru. Rimac je ovaj poseban trenutak podijelio sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, koji su mu čestitali na kupnji.

Rimac je u objavi napisao samo “moj svakodnevni vozač je konačno spreman” i uz to objavio desetak fotografija automobila snimljenih u tvornici. Automobil je Rimac specificirao prema svojim željama.

Njegova Nevera ima tamnocrvenu boju te nelakirane dijelove od karbonskih vlakana. Na retrovizorima su stavljene hrvatske zastave, a na boku su jarko crveni natpisi Nevera.

Facebook

 

Zanimljiva unutrašnjost

Iznutra je Mate Rimac odabrao mješavinu crne i crvene Alcantare, nadopunjenu crvenim šavovima i detaljima. Sjedala su različita, dok je vozačevo crno s crvenim detaljima, suvozačevo je crvene boje s crnim detaljima. Na naslonima su natpisi M8 i K8 koji se mogu pročitati kao Mate i Kate (M-eight i K-eight). Svi znaju koji Mate je u pitanju, dok je Kate njegova supruga Katarina.

Facebook

Još jedan poseban detalj je figura glave žene ugrađena na kontrolnu ploču. Ona je osmišljena prema bisti Solinjanke koja se čuva u Arheološkom muzeju u Zagrebu, a za koju se vjeruje da prikazuje mladu Plautilu, ženu rimskog cara Karakale.

Zanimljiv detalj na autu je i registracija ZG-MAGLA koja je Rimčev odgovor na kritike s društvenih mreža da “proizvodi i prodaje Maglu”. Ovi registraciju ranije smo viđali i na drugim primjercima Nevere.

Facebook

Pretpostavlja se da Rimčeva osobna Nevera ima iste specifikacije kao i sve ostale. Četiri električna motora imaju 1914 KS, dok baterije od 120 kWh u teoriji omogućavaju doseg od 490 kilometara. Ubrzanje do 100 km/h traje 1,8 sekundi.

Rimac Nevera je ograničena na 150 primjeraka, a cijena bez poreznih davanja joj iznosi oko 2 milijuna eura. Očito je da Mate Rimac strpljivo čekao svoj red na listi narudžba jer je svoj automobil preuzeo tek godinu i pol nakon što je Nico Rosberg preuzeo prvi serijski primjerak Nevere.

Hyundai obnovio svoj najjeftiniji SUV: Napravili su mali ali značajan iskorak

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});