Unaprijediti sigurnost na cestama i konkurentnost prijevoznika

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH, u prvom dijelu 163. sjednice koja je održana danas u Sarajevu, utvrdilo je Prijedlog osnova za odobravanje akata usvojenih na sastanku ministara prometa zemalja Zapadnog Balkana, koji je održan 25. 4. 2018. godine u Ljubljani, te usvojilo izvještaj sa ovog sastanka.

Riječ je o Deklaraciji o sigurnosti prometa na cestama i Zajedničkoj deklaraciji o granicama i zajedničkim prijelaznim tačkama, koje su podržali ministri prometa / predstavnici zemalja Zapadnog Balkana.

Deklaracija o sigurnosti prometa na cestama ima za cilj smanjivanje broja smrtonosnih i ozbiljnih povreda u cestovnom prometu te poduzimanje konkretnih mjera na unapređenju sigurnosti, uz intenziviranje nacionalnog i regionalnog djelovanja, kao i jačanje suradnje u Europi.

Zajedničkom deklaracijom o granicama i zajedničkim prijelaznim točkama želi se ojačati suradnja radi smanjivanja administrativnih procedura prilikom prelaska državnih granica, kako bi se ublažili ekonomski gubici prijevoznika i unaprijedila regionalna konkurentnost.

Ministarstvo komunikacija i prometa dostavit će ovaj prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odobravanja, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI