fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Screenshot: Youtube

Krešić o presudi u Strasbourgu: Vehabović je držao ljestve Kovačeviću oko presude

Autor: Dnevno.ba

Nakon što je jučer službeno objavljena presuda Europskog suda za ljudska prava BiH u predmetu “Slaven Kovačević protiv BiH”, mišljenja o njoj su podijeljena.

O kontekstu donošenja ove presude, euforiji koja se digla unutar političkog Sarajeva, kao i mogućnosti njene provedbe za Dnevnik RTV Herceg Bosne govorio je novinar Zoran Krešić.

Krešić se osvrnuo na činjenicu da su određene informacije izašle u javnost dva dana prije nego što je ona službeno objavljena te kako se s tim informacijama predstavila kriva slika o potencijalnom ukidanju konstitutivnosti naroda, suzbijanju načela legitimnog predstavljanja, pa čak i ukidanja Republika Srpske.

“Ipak dva dana kasnije vidjeli smo kako je car gol”, ističe Krešić u razgovoru za RTV HB.

Naveo je kako očekuje i moguću provedbu revizije, a osvrnuo se i na ulogu suca Farisa Vehabovića kojemu je još prije dvije godine istekao mandat, a još uvijek nije smijenjen.

“Posve sam sam siguran da ako Vehabović nije pisao tužbu, onda je držao ljestve Kovačeviću. Pa imamo situaciju iz otomanskog doba da te kadija tuži pa potom i sudi”, poručio je Krešić.

Osvrnuo se i na mogućnost pokušaja miniranja pregovora oko izmjena Izbornog zakona.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});