fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mario Obrdalj/Fena

Potpisan je ugovor za izgradnju povijesnog projekta u Mostaru, posao je povjeren širokobriješkoj kompaniji

Autor: Fena

Ugovor za početak izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru potpisali su u srijedu mostarski gradonačelnik Mario Kordić, ravnatelj Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i čelnik građevinske tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Potpisani Ugovor u vrijednosti od 11 milijuna maraka odnosi se na prvu fazu izgradnje bazena koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena “Mostar”.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako se već puno pričalo o bazenu te da je potpisivanje ugovora i početak njegove izgradnje konačno došao u pravom trenutku, s obzirom na to da je Mostarka Lana Pudar jučer postala juniorska svjetska prvakinja u plivanju.

– Čestitamo Lani na ovom uspjehu. Priča oko Olimpijskog bazena u Gradu Mostaru je nekako krenula s Laninim uspjesima i njenom vidljivošću u ovom sportu. Svima nama je ona poslužila kao inspiracija, počevši od federalne razine, županijske i nas na lokalnoj razini da ovu temu vrlo ozbiljno shvatimo i da vrlo ozbiljno krenemo. Nakon što smo proveli sve potrebne procedure konačno danas potpisujemo ovaj ugovor i nadam se da u vrlo skorom roku krećemo s izabranim izvođačen u izgradnju Olimpijskog bazena – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako se u isto vrijeme rade dva velika infrastrukturna projekta u Mostaru – bazen i gradska dvorana, te ocijenio kako je predanim radom, kako se radilo i protekle tri godine, to sve skupa moguće napraviti.

– Kako sada stvari stoje, ta dva velika ili povijesna infrastrukturna projekta za Grad Mostar će ipak biti završena – ustvrdio je Kordić.

Ravnatelj Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo kazao je kako izgradnja ovog objekta znači veliki iskorak u jednu novu vizuru grada.

– Prva faza izgradnje bazena na koju se odnosi potpisani ugovor podrazumijeva vremenski termin od 18 mjeseci. S izgradnjom velikog glavnog objekta, samih bazena i korpusa objekta mi završavamo većinu izgradnje što se tiče samog kompleksa Olimpijskog bazena u Mostaru. Pored izgradnje konstrukcije radi se i o pokrivanju i dijelu fasade koja zatvara taj objekat – pojasnio je Prašo.

Čelnik širokobriješke građevinske tvrtke Hering Ladislav Bevanda zahvalio je investitoru na ukazanom povjerenju te naglasio kako će radovi početi već sutra i da će sve nastojati napraviti u sladu s ugovorom.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, koji je zahvalio gradonačelniku Kordiću ali i bivšem federalnom premijeru Fadilu Novaliću i tadašnjoj Vladi FBiH koja je obezbijedila sredstva s kojima trenutno raspolažu.

– Ovih devet miliona maraka koje sad imamo je obezbijedila ta vlada. Siguran sam da ćemo nastaviti i sa novom Vladom i vladama i da ovaj projekt neće stati do njegovog konačnog završetka, a gradonačelnik i ja, kao i naši saradnici, potrudit ćemo se da to bude što prije završeno – poručio je Marić.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});