fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Na današnji dan prije dvadeset godina za Zrinjski je debitirao Luka Modrić

Autor: Dnevno.ba

Bila je tek druga zajednička sezona u Premijer ligi BiH. Sezonu ranije naslov prvaka je osvojio Leotar, Zrinjski je završio na 11. mjestu, šest klubova je napustili društvo najboljih. Liga se morala skratiti.
Naredna je startala 2. kolovoza 2003. godine. Zrinjski je kao domaćin savladao ekipu Borca 1:0. Prije početka sezone na posudbu iz Dinama stigla su četiri igrača. Među njima je bio i tada za većinu nepoznati Luka Modrić.

“U ljeto 2003. iznenada se ukazala mogućnost posudbe u Zrinjski iz Mostara, člana Premijer lige Bosne i Hercegovine. Potpredsjednik tog kluba je bio Zdenko Džidić, koji je imao odlične odnose s Dinamom, pa je dogovorio da na posudbu u Mostar odu njegov sin Ivica, Davor Landeka i Leonardo Barnjak. Kako su Davor i Ivica bili moji odlični prijatelji, predložili su mi da idem s njima u Zrinjski. Nisam se bojao. Osjećao sam da je došao taj trenutak da napravim iskorak u seniorskom nogometu”, napisao je u svojoj autobiografiji Luka.

Trebao je debitirati protiv Borca, ali nije bio u zapisniku. Naravno da je bio razočaran, ali mu je trener, iskusni strateg Franjo Džidić pojasnio kako je razlog papirologija. Već sljedeće kolo, na Pecari u velikom hercegovačkom derbiju Modrić je bio starter.

Utakmica je odigrana na današnji dan prije 20 godina. Pored Modrića u postavi su se našli Nikola Marić, Majkl Proleta, Boris Tomas, Draženko Krmek (kapetan) Ivan Juras, Tomislav Brnadić, Valter De Costa, Yavier Gil, Kenan Lizde i Nikica Bule. Trener je bio naravno Franjo Džidić. Široki je slavio 3:0, golovima Abramović i dvostrukog strijelca Baiana koji će kasnije upisati i jedan nastup u dresu reprezentacije BiH. Godinama poslije kada je postao to što jeste danas, Modrić je pričao o iskustvima igranja u Zrinjskom, životu u Mostaru, ligi koja se tada igrala na ovim prostorima.

“U Mostaru su me zadužili sjajnim odnosom prema meni. Dao sam najbolje od sebe i oni su to prepoznali. Dobio sam puno pohvala, pričalo se da sam jedan od najboljih igrača lige. Meni je bilo najdraže priznanje ”Filip Šunjić – Pipa”, koje dodjeljuju navijači Zrinjskog Ultrasi onom igraču kojeg smatraju najboljim u sezoni. Važno mi je zbog još jednog detalja – bio je to moj prvi individualni trofej u seniorskom nogometu”, rekao je Luka.

Jednu sezonu je proveo u Mostaru, imao je želju još jednu iako nije bilo ugodno ni idealno. Čelnici Dinama imali neki druge planove. Iz Mostara je Luka otišao za Zaprešić. netko će reći, ostalo je povijest. I ovih godinu dana u Mostaru je to svakako.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});