fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AKTUALNA TEMA: Širokobriježani “poludili” za dresovima srpskih malonogometaša!?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Posljednjih godina u Hercegovini se događa, a posebno na prostoru širokobriješke općine, prava "poplava" malonogometnih turnira. Organiziraju se po gotovo svim selima i što je najzanimljivije igraju za pristojan nagradni fond, pa se zaljubljenici u ovaj sport, koji su i financijski dobro potkovani, nerijetko odlučuju dovoditi najbolje haklere iz susjednih zemalja.

Dolaze internacionalci iz Hrvatske, ali i Srbije, te Crne Gore, a koliko su Širokobriježani “ludi” za igračima iz Srbije govori i podatak što su ga službeno na svojoj Facebook stranici objavili organizatori turnira na Trnu da će završne večeri njihovog turnira među glavnim nagradama na bogatoj tomboli biti i dresovi igrača zagrebačkog Nacionala Mladena Kocića i Borka Surudžića.

Nismo baš sigurno koliko Nacional ima svojih pristalica u Širokom Brijegu, a posebno reprezentativci Srbije Mladen Kocić i Borko Surudžić, koji su u minuloj sezoni branili boje zagrebačkog kluba, no očigledno su Širokobriježani “ludi” za njihovim dresovima čim su organizatori iste odlučili najsretnijima darivati u sklopu završne tombole!

Zanimljivo, Široki Brijeg je kao mjesto poznat po tome kako se diči svojim hrvatstvom, pa u ovdašnjim nogometnom i košarkaškom klubu u godinama nakon rata pa na ovamo igraju samo Katolici, pretežno Hrvati, dok je dovođenje Pravoslavaca, Muslimana i igrača drugih religija nemoguće, bar tako sugerira jedno, istina nepisano, ali u Bosni i Hercegovini svima jako dobro poznato pravilo.

dresovi nacionala 15062015

Ovakvom klupskom politikom širokobriješki klubovi su proteklih godina dobili veliki broj simpatizera iz drugih hrvatskih krajeva u BiH, pa i u Hrvatskoj, ponešto čak i u Mostaru budući da u HŠK Zrinjskom trenutno više igra Srba nego Hrvata, međutim očigledno je da se vremena mijenjaju, jer svjedoci smo da organizatori na malonogometnim turnirima publiku pokušavaju privući i putem tombola gdje su glavne nagrade dresovi srpskih internacionalaca.

Ukoliko znamo da iza većine tih turnira u Širokom Brijegu stoji lokalna vlast na čelu s utjecajnim čelnicima HDZ-a BiH možemo si postaviti pitanje – kuda sve vodi takva politika? Do sada smo ovdje mogli vidjeti mališane s dresovima Luke Modrića, Ivana Rakitića, Ivice Olića, Marija Mandžukića, uglavnom u hrvatskom nacionalnom dresu, no evo malo pomalo i kako se čini na ulicama Širokog Brijega ćemo gledati mališane s dresovima Mladena Kocića i Borka Surudžića. Ovo ljeto istina u dresu Nacionala, a već sljedeće možda i u dresu Srbije!?

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});