fbpx

AKTUALNA TEMA: Širokobriježani “poludili” za dresovima srpskih malonogometaša!?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Posljednjih godina u Hercegovini se događa, a posebno na prostoru širokobriješke općine, prava "poplava" malonogometnih turnira. Organiziraju se po gotovo svim selima i što je najzanimljivije igraju za pristojan nagradni fond, pa se zaljubljenici u ovaj sport, koji su i financijski dobro potkovani, nerijetko odlučuju dovoditi najbolje haklere iz susjednih zemalja.

Dolaze internacionalci iz Hrvatske, ali i Srbije, te Crne Gore, a koliko su Širokobriježani “ludi” za igračima iz Srbije govori i podatak što su ga službeno na svojoj Facebook stranici objavili organizatori turnira na Trnu da će završne večeri njihovog turnira među glavnim nagradama na bogatoj tomboli biti i dresovi igrača zagrebačkog Nacionala Mladena Kocića i Borka Surudžića.

Nismo baš sigurno koliko Nacional ima svojih pristalica u Širokom Brijegu, a posebno reprezentativci Srbije Mladen Kocić i Borko Surudžić, koji su u minuloj sezoni branili boje zagrebačkog kluba, no očigledno su Širokobriježani “ludi” za njihovim dresovima čim su organizatori iste odlučili najsretnijima darivati u sklopu završne tombole!

Zanimljivo, Široki Brijeg je kao mjesto poznat po tome kako se diči svojim hrvatstvom, pa u ovdašnjim nogometnom i košarkaškom klubu u godinama nakon rata pa na ovamo igraju samo Katolici, pretežno Hrvati, dok je dovođenje Pravoslavaca, Muslimana i igrača drugih religija nemoguće, bar tako sugerira jedno, istina nepisano, ali u Bosni i Hercegovini svima jako dobro poznato pravilo.

dresovi nacionala 15062015

Ovakvom klupskom politikom širokobriješki klubovi su proteklih godina dobili veliki broj simpatizera iz drugih hrvatskih krajeva u BiH, pa i u Hrvatskoj, ponešto čak i u Mostaru budući da u HŠK Zrinjskom trenutno više igra Srba nego Hrvata, međutim očigledno je da se vremena mijenjaju, jer svjedoci smo da organizatori na malonogometnim turnirima publiku pokušavaju privući i putem tombola gdje su glavne nagrade dresovi srpskih internacionalaca.

Ukoliko znamo da iza većine tih turnira u Širokom Brijegu stoji lokalna vlast na čelu s utjecajnim čelnicima HDZ-a BiH možemo si postaviti pitanje – kuda sve vodi takva politika? Do sada smo ovdje mogli vidjeti mališane s dresovima Luke Modrića, Ivana Rakitića, Ivice Olića, Marija Mandžukića, uglavnom u hrvatskom nacionalnom dresu, no evo malo pomalo i kako se čini na ulicama Širokog Brijega ćemo gledati mališane s dresovima Mladena Kocića i Borka Surudžića. Ovo ljeto istina u dresu Nacionala, a već sljedeće možda i u dresu Srbije!?

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI