googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bh. rukometaši u Minsku otvaraju kvalifikacije

Autor: SportSport.ba

MINSK - Bh. rukometaši predvođeni izbornikom Bilalom Šumanom danas otvaraju kvalifikacije za plasman na Eu ropsko prvenstvo.

Prvi protivnik našoj rukometnoj reprezentaciji u okviru 1. kola druge faze kvalifikacija bit će Bjelorusija, protiv koje u dosadašnjih pet službenih ogleda nismo niti jednom slavili, a utakmica će biti odigrana u Minsku s početkom u 17:00 sati po srednjoeu ropskom vremenu.

Izbornik  Bilal Šuman je dobro analizirao protivnika naše selekcije u ovom ciklusu, a ono što može predstavljati problem za Terzića i društvo je to što su u utorak putovali 16 sati od Tuzle do Minske, pa je pitanje koliko su se uspjeli odmoriti tokom jučerašnjeg dana.

“Protiv Bjelorusije imat ćemo težak posao posebno, jer oni su jedna jako visoka i čvrsta reprezentacija, sa mnogo šutera u ekipi. Bez obzira, pokušat ćemo napraviti sve da pobijedimo. U ovim oktobarskim utakmicama cilj nam je da osvojimo što više bodova”, kazao je, između ostalog, selektor Šuman uoči utakmice, dodavši:

“Znamo da je ovaj novi sistem takmičenja velika šansa za  nas da se plasiramo na Europsko prvenstvo. U našoj grupi možda nisu atraktivne selekcije, ali to su jako dobre reprezentacije koje igraju kvalitetan rukomet.”

Pored Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, u grupi su još Finska i Češka s kojom će naši rukometaši snage odmjeriti 27. listopada  u tuzlanskom Mejdanu.

Europsko prvenstvo, koje će po prvi put u povijesti  brojati 24 sudionika , bit će održano 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});