fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Ivan Rakitic, Mario Mandzukic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

DERBI DANA: Hrvatska i Italija još jedanput igrali 1:1 – Mandžo “uzrok” svega zanimljivog!

Autor: Igor Knežević

SPLIT - U 6. kolu skupine H Hrvatska i Italija remizirali su na Poljudu 1-1 čime je naša reprezentacija zadržala prvo mjesto u skupini sa 14 bodova, dok Talijani imaju dva manje. Podsjetimo, i u prvoj utakmici igranoj na San Siru utakmica je završila istim rezultatom, baš kao i ona u kvalifikacijama za EURO 1996. koja se također igrala na Poljudu.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu, imala jedanesterac za vodstvo, ali je Mandžukić loše pucao pa mu je Buffon obranio. I onda smo u 11. minuti poveli nakon velike greške sudaca. Talijani su zabili gol, ali su suci svirali zaleđe, a dok su se Talijani svađali naši su iz kontre zabili. Mandžukić je iz blizine završio akciju za vodstvo.

No, Talijani su se probudili, a naši pali, a kazna je stigla nakon neshvatljive pogreške Mandžukića, koji je igrao rukom u kaznenom prostoru. Candreva je s bijele točke panenkom zabio za izjednačenje u 36. minuti.

Drugo poluvrijeme prošlo je u dosadnoj igri, očito su obje momčadi bile zadovoljne bodom. Na ruku nama i Talijanima išao je i remi bez golova Norveške i Azerbajdžana kojeg vodi Robert Prosinečki. Bugari su pak svladali Maltu u gostima 1-0.

KRONOLOGIJA ZBIVANJA

Kraj 1-1

89′ – Sada je Srna zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

80′ – Perišić je sada sjajno proigrao Rakitića na vrhu 16 metara, Raketa je pucao ljevicom, visoko iznad gola.

78′ – Konačno nešto od naših. Perišić je ljevicom sa 25 metara lijepo pucao, ali je lopta prošla pokraj desne vratnice.

70′ – Opet je Pranjić ispao, Candreva je ubacio u kazneni prostor, ali su Talijani na kraju loše pucali pa je Subašić lagano obranio. Ubrzo je Kovač izvadio Pranjića iz igre, koji je izgledao ozlijeđen, a na njegovo mjesto je ušao Vrsaljko.

68′ – Candreva je prošao Pranjića na lijevom boku, dao povratnu za Pirla, koji se namjestio i pucao sa 20 metara, ali srećom preko gola.

58′ – Bez pravih prilika u drugom dijelu. Umjesto Olića je ušao Rebić, koji je unio malo živosti u našu igru.

Kraj 1. poluvremena (1-1)

45′ – Sad nas je Subašić spasio, Pirlo je sjajno uposlio Pellea u našem kaznenom prostoru, ali je Pelle malo oklijevao, zatim pucao, a Suba je izbio u korner. Nestali smo s terena…

44′ – Nakon dugo vremena novi pokuđaj Hrvatske, Rakitić je pucao iz daljine i samo malo zagrijao Buffona.

36′ – GOL – Nevjerojatno, ali Mario Mandžukić igrao je rukom u kaznenom prostoru, Talijani su zaradili jedanaesterac, a Candreva je panenkom zabio za izjednačenje. Mandžo je dobio i žuti karton.

32′ – Najbolja prilika za Talijane, izigrali su našu obranu, sjajnu povratnu loptu dobio je El Sharaawy koji je neometan sa 10 metara pucao loše, pa je Subašić obranio. Sreća za naše.

23′ – Ponovno smo zaprijetili iz kontre, Mandžo je povukao s desne strane, uposlio Kovačića čiji je udarac blokiran.

18′ – Nova dobra prilika naših iz kontre. Povukao je Perišić po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ubacio u sredinu prizemno, ali je netko od naših napadača malo zakasnio.

11′ – GOOOOOL – Kakva čudna situacija. Hrvatska je povela. Talijani su zabili gol, ali su suci svirali zaleđe. Dok su se Talijani svađali sa sucem, naši su izveli loptu, krenuli u kontru 5 na 3, Srna je vukao, uposlio Rakitića na desno, koji je ubacio u sredinu gdje je Mandžo pospremio u mrežu. Snimka je pokazala, Talijanima je nepravedno dosuđeno zaleđe!

7′ – OOOH – Hrvatska je već mogla povesti, Srna je srušen u kaznenom prostoru, sudac je svirao najstrožu kaznu, ali je Buffon obranio udarac s bijele točke kojeg je izveo Mandžukić. Mandžo je pucao prizemno i lagano, ali je Buffon pogodio stranu.

1′ – Krenula je utakmica pred otužno praznim Poljudom. Utakmicu s novinarima i članovima nogometnih saveza ukupno gleda petstotinjak ljudi. Očekivano, svaki povik igrača ili izbornika čuje se što još više djeluje neobično za gledanje utakmice.

Poznati su sastavi u kojima će istrčati Hrvatska i Italija na praznom Poljudu. Izbornik Kovač odlučio se na sustav 4-2-3-1, s isturenim Mandžukićem, a Olićem i Perišićem na krilima, dok će im leđa čuvati Kovačić.

Stoperski dvojac bit će Vida i Schildenfeld, na bokovima Pranjić i Srna, a zadnji vezni Rakitić i Brozović.

sastavi 13062015

Autor: Igor Knežević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});