googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Dinamo na krilima Vidovića savladao Varaždin i zasjeo na vrh tablice

Autor: Dnevno.ba/Hina

Nogometaši Dinama upisali su osmu prvenstvenu pobjedu u nizu, na gostovanju su ove subote u utakmici 32. kola HNL-a pobijedili Varaždin 1-0 (0-0).

Dinamo je time, kao i u prošlom kolu, barem privremeno skočio na prvo mjesto ljestvice. Uz utakmicu više ima i jedan bod prednosti u odnosu na Rijeku koja će susret ovog kola odraditi u nedjelju kada gostuje kod Lokomotive.

U Varaždinu je pogodak vrijedan tri boda postigao Gabriel Vidović u 46. minuti. Varaždin je ostao na šestom mjestu ljestvice.

Napadački orijentiran i vrlo dobro odigrao je Varaždin prvo poluvrijeme u kojem nije bilo pogodaka. Prvu veću šansu stvorio je Dinamo u 16. minuti, ali je tom prilikom Baturina dugo čekao te je Ba otklonio opasnost po domaća vrata.

Potom su uslijedile dvije vrlo dobre šanse varaždinskog sastava. U 22. minuti je Vukčević pogodio vanjski dio mreže, dok je u 28. Drožđek pokušao volej udarcem okružen dvojicom suparničkih igrača, ali je na kraju uputio slab udarac.

Bilo je to razdoblje igre u kojem su se nizale šanse pa je Dinamo u 30. minuti dva puta zaprijetio. Prvo je vratar Varaždina zaustavio udarac Sučića, dok je domaća obrana blokirala pokušaj Baturine. U 32. minuti Dinamo je bio vrlo blizu vodstva, ali je sjajan udarac Sučića s vrha šesnaesterca završio na vratnici.

Do kraja poluvremena još je jednom pokušao domaćin i bila je to najbolja prilika Varaždina. U 36. minuti je pucao Mitrovski, vratar Nevistić je već bio svladan, ali je goste iz Zagreba spasio Theophile-Catherine.

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Pogodak na startu drugog poluvremena

Odmah na startu drugog poluvremena postignut je pogodak, a sve je sam napravio Vidović. S lijeve strane je utrčao prema sredini s loptom te je s ruba šesnaesterca pogodio suprotni kut za vodstvo Dinama.

Od 70. do 80. minute Dinamo je imao četiri sjajne šanse da riješi dvoboj, ali sve su prilike propuštene. Dva puta je pred vratima Varaždina bio Sučić, a po jednom Petković i Brodić. Ti su promašaji mogli lako biti kažnjeni u 86. minuti kada je pogriješio Theophile-Catherine. Prošao ga je Dabro koji je zaobišao i vratara Nevistića, ali je iz teške situacije, dosta iskosa, pogodio vanjski dio mreže. Bila je to zadnja opasnost po Dinamo koji je time ostvario novu prvenstvenu pobjedu.

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

U nastavku subote na praznom Poljudu će od 19.10 sati igrati Hajduk i Rudeš.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, a Istra 1961 je u Puli pobijedila Slaven Belupo 3-0. Strijelci su bili Filet u šestoj iz jedanaesterca, Ekong u 15. minuti, dok je Sušak u 34. postigao autogol.

U nedjelju će prvo od 17 sati igrati Gorica – Osijek, dok će kolo zaključiti Lokomotiva – Rijeka u 19.30 ogledom u Kranjčevićevoj ulici.

Luka Modrić još jednom je ušao u povijest, pogledajte kako ga je Ancelotti nahvalio

Autor: Dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});