fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Cropix/GORAN SEBELIC

Dinamo u velikoj krizi: Istra ih savladala u zaostalom susretu 12.kola HNL-a

Autor: Hina

U odgođenom susretu 12. kola SuperSport HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pred 2.819 gledatelja pobijedila Dinamo s 1:0 ostvarivši prvu pobjedu protiv “modrih” nakon gotovo devet godina.

Pogodak odluke zabio je Darwin Matheus u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to prva Istrina pobjeda protiv Dinama nakon svibnja 2014. godine, a s nova tri boda Puljani su skočili s osmog na četvrto mjesto. S druge strane Dinamo je upisao drugi poraz u nizu, te produžio niz bez pobjede na zadnja tri susreta.

Utakmica se trebala igrati 8. listopada, no odgođena je zbog europskih obveza “modrih”. Dinamu su tada slijedile dvije utakmice u Ligi prvaka protiv RB Salzburga, 5. i 11. listopada, a između njih gostovanje u Puli, pa je hrvatski prvak tražio odgodu.

Dinamo je već u šestoj minuti mogao do vodstva. Josip Mišić je sjajnom loptom gurnuo Luku Menala u “oči u oči” s Lovrom Majkićem, ali je igrač Dinama loše potkopao loptu.

U istoj minuti bilo je opasno i pred vratima Dinama. Dominik Livaković je morao reagirati izvan kaznenog prostora nakon što Moharrami nije najbolje reagirao, a “jedinica” Vatrenih odnijela je loptu ispred Reda Boultama.

U 22. minuti Menalo je imao još jednu sjajnu priliku, ovoga puta njegov je udarac Majkić obranio. Lopta se odbila do Darija Špikića čiji je udarac išao ravno u Majkića. Najbolju priliku Istra je u prvom poluvremenu imala u 44. minuti kada je Monsef Bakrar odlično pucao sa 20-tak metara, ali je Livaković bio spreman.

Na otvaranju drugog dijela ponovo je zaprijetio Menalo, pucao je s ruba kaznenog prostora, međutim Majkić je ponovno bio spreman.

U nastavku susreta Dinamo je dominirao, ali bez nekih izraženih prilika, dok se domaćin prvenstveno koncentrirao na obrambene zadatke. Istra je prvi put zaprijetila u 79. minuti, Luka Marin je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao prizemno, ali Livaković je istrčao i obranio njegov pokušaj.

U 87. minuti domaćin je uspio svladati Livakovića nakon ubačaja iz prekida, ali je strijelac Zoran Josipović bio u zaleđu. Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Istra je povela u prvoj minuti nadoknade.

Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je na krilu “okrenuo” Perkovića i preko Livakovića pogodio pod gredu za vodstvo domaćina.

Dodajmo kako je utakmicu na Drosini sudio 27-godišnji Mateo Erceg, kojem je to bila premijera u HNL-u.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk ima 47, Osijek 36, a Istra je sada četvrta sa 34 boda, koliko ima i Rijeka na petoj poziciji.

Prvenstvo se nastavlja u petak susretom između Varaždina i Gorice. U subotu igraju Osijek – Šibenik, te Hajduk – Slaven Belupo, dok će u nedjelju snage odmjeriti Istra 1961 – Lokomotiva, te Dinamo – Rijeka.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});