fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EUROPSKA LIGA: Drugoplasirani bundesligaš uvjerljiv protiv drugoplasiranog iz Premiershipa

Autor: Sportnet.hr

DORTMUND - U prvim utakmicama osmine finala Europa lige vidjeli smo dominaciju njemačkog predstavnika nad engleskim, Šahtar je uz veliki doprinos hrvatskih igrača ostvario pobjedu protiv Anderlechta, Fenerbahče je minimalno slavio protiv Brage, a bez pogodaka su odigrali Basel i Sevilla.

DORTMUND – U prvim utakmicama osmine finala Europa lige vidjeli smo dominaciju njemačkog predstavnika nad engleskim, Šahtar je uz veliki doprinos hrvatskih igrača ostvario pobjedu protiv Anderlechta, Fenerbahče je minimalno slavio protiv Brage, a bez pogodaka su odigrali Basel i Sevilla.

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur 3:0

Drugoplasirana momčad Bundeslige u potpunosti je nadigrala drugoplasiranu momčad Premiershipa. Mauricio Pochettino je doduše na teren poslao momčad bez Kanea i Lamele, ali nisu gosti puno više izvukli niti kada su njih dvojica poslani na teren u drugom poluvremenu.

Pogodak za vodstvo postigao je Aubameyang glavom u 30.minuti susreta. Uz dominaciju u posjedu lopte, gostujuća vrata su bila pod konstantnom paljbom. Bolju igru igrači Borussije naplatili su još dva puta preko Reusa. U 61. minuti Subotić je s desetak metara prenio loptu glavom, a akciju je popratio Reus i iz blizine zabio za 2:0. Konačan rezultat utakmice postavio je isti igrač u 70. minuti te tako osigurao veliku prednost za uzvrat.

Šahtar Doneck – Anderlecht 3:1

Ukrajinski predstavnik za kojeg su u prvoj postavi zaigrali Darijo Srna i Eduardo Da Silva iskoristio je prednost domaćeg terena i od početka krenuo po vodstvo. U 21. minuti domaći su presjekli loptu na 30-ak metara od vrata, gostujući vratar Silvio Proto zaustavio je prvi nalet i pokušaj Kovalenka, ali potom je Taison pogodio iskosa drugi kut mreže.

Igrači Šahtara vrlo su lagano dolazili u šanse, vodstvo je udvostručeno u 26. minuti. Nakon kornera opet gosti nisu bili dovoljno agresivni, nisu dobro raščistili prvotni ubačaj, tako da je Srna neometan ubacio na pet metara gdje je glavom loptu u mrežu zakucao Kučer.

Imao je Šahtar mogućnosti i prilika riješiti pitanje prolaska, međutim novih pogodaka u mreži Anderlechta nije bilo. Gosti su se malo razbudili nakon sat vremena igre i u 69. minute došli do aktivnog rezultata. Ibrahima Conte je probio desnu stranu i ubacio, a na drugoj stativi je dobro reagirao Frank Acheampong i smanjio vodstvo.

Da ukrajinski predstavnik na uzvrat ipak ode s osjetnijom prednošću pobrinuo se Eduardo. U 79. minuti zabio je glavom od prečke nakon udarca iz kuta.

Ostale utakmice

Basel – Sevilla 0:0

Švicarski i španjolski predstavnik odigrali su utakmicu bez pogodaka i s ne previše prilika na utakmici. Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, dok je igra bila ravnopravnija u drugom dijelu susreta. Putnik u četvrtfinale tražit će se ipak u uzvratu gdje neće moći sudjelovati Steven Nzonzi koji je isključen u 87. minuti utakmice.

Fenerbahče – Braga 1:0

Minimalnu prednost pred uzvrat osigurao je turski predstavnik pogotkom u 82. minuti utakmice. Nakon vrlo opreznog ulaska u utakmicu, momčadi su se otvorile zapravo tek u drugom dijelu susreta. Domaći su tada nošeni publikom krenuli po pogodak i uspjeli u naumu. Strijelac pogotka bio je Mehmet Topal.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});