fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FA CUP: Manchester United pobijedio branitelja naslova pred njegovom publikom

Autor: Sportnet.hr

LONDON - Chelsea neće imati priliku obraniti naslov u FA kupu. U utakmici petog kola FA kupa na svom Stamford Bridgeu poražen je od Manchester Uniteda rezultatom 2:0.

Ole Gunnar Solskjaer napravio je četiri izmjene u odnosu na sastav koji je istrčao protiv PSG-a. Dok su Lingard i Martial izostali zbog ozljede, De Gea i Bailly zasjeli su na klupu odlukom trenera. Na njihova mjesta uskočili su Romero, Mata, Smalling i Lukaku. Promjene u igračkom kadru nisu utjecale na igru Uniteda u negativnom kontekstu, naprotiv, Crveni vragovi odlično su ušli u utakmicu.

U devetoj minuti Matić je lijepo pronašao Smallinga na drugoj stativi, ali njegov pokušaj glavom Arrizabalaga brani. Samo dvije minute kasnije i Romero je bio zaposlen, prvo je odbio slobodni udarac Luiza na volej Pedru, a onda uspješno zaustavio i njegov pokušaj. Dobar nogomet gledali smo u prvih dvadeset minuta susreta s čestim križanjima napadača na obje strane što je održavalo konstantni pritisak na posljednji red.

Obrane su bile koncentrirane, no bilo je pitanje koja će prva popustiti pod pritiskom. Na žalost domaćih navijača to se dogodilo Chelseaju. Igrala se 31. minuta kada je Pogba prihvatio jednu dugu loptu na lijevoj strani, sjajno je zavrnuo u šesnaesterac do Herrere koji glavom na drugoj stativi zabija za vodstvo gostiju.

Prije samog odlaska na odmor gosti su udvostručili vodstvo, nakon što je Pogba asistirao za prvi pogodak ovoga puta se našao u ulozi strijelca. Akcija za pogodak bila je gotovo identična kao za prvi. Rashford je prihvatio dubinsku loptu na desnoj strani, centrirao, a Pogba glavom zakucao za 2:0. U 50. minuti skoro novi pogodak Uniteda, munjevita kontra završila je “plesom” Rashforda kroz nekoliko igrača Chelseaja, ali obrana u posljednji trenutak čisti prizemno dodavanje ispred Lukakua.

Pokušavali su domaći na sve načine doći barem do počasnog pogotka u ovom susretu, ali napadačima je nedostajao onaj posljednji dodir koji bi poslao loptu iza leđa Romera. Ovim porazom Chelsea je izgubio priliku obraniti naslov pobjednika FA kupa. Mateo Kovačić započeo je susret i igrao do 73. minute kada je svoje mjesto prepustio Barkleyju.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});