fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOOTBALL ITALIA: Edin Džeko sve dogovorio s novim klubom?

Autor: SportSport.ba

RIM - U prethodnim sedmicama dosta se špekulira oko sudbine bh. napadača Edina Džeke, odnosno mediji na Apeninima tvrde da će on na kraju ove sezone sigurno napustiti Romu.

Džeko je u rimski klub stigao na ljeto 2015. godine iz Manchester Cityja i postao je jedan od najvažnijih nogometaša Rome. Međutim, ove sezone našem napadaču ne ide baš najbolje i sve su učestalije špekulacije da će napustiti klub.

Kapetan naše reprezentacije povezuje se s nekoliko engleskih klubova, a čini se da je najbliži prelasku u West Ham. Football Italia objavila je jutros da je Džeko već u kontaktu s londonskim klubom i da će od ljeta biti član West Hama.

Italijanski mediji prenose da je 33-godišnji bh. napadač zainteresiran  za povratak u Premiership i da nema ništa protiv prelaska u redove West Hama.

Navodno, Džeko je čak dogovorio uslove ugovora s engleskim klubom, a njegov uslov je bio minimalno dvogodišnji ugovor, te jednaka plata kao u Romi.

U West Hamu nemaju ništa protiv i očito su odlučili da ispune Džekine zahtjeve, no pred njima je tek sada veliki posao jer moraju s Romom da dogovore visinu obeštećenja.

Špekuliralo se da je West Ham spreman da plati oko 15 milijuna eura za Džeku, ali Roma želi pet miliona više za iskusnog bh. napadača koji je osmi najbolji strijelac u povijesti i Rome.

Džeko s Romom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a rimski klub očito nije zainteresiran da ga produži. Roma želi da zaradi na Džeki i jedina opcija im je da ga prodaju na kraju ove sezone što su prema svemu sudeći već odlučili da će uraditi.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});