FOTO: Uspješno okončan BALKAN SOCCER CAMP

Autor: Dnevno.ba

DENVER - U Denveru je proteklog vikenda uspješno okončan četverodnevni Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP. Organizator kampa bio je US Soccer Education iz Denvera, čiji je stručni tim, u suradnji s predstavnikom NS BiH gospodinom Slavenom Musom, izbornikom U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine, “skenirao” potencijalne Zmajeve iz Amerike.

Preko 60 talentiranih dječaka vrijedno je treniralo sve u želji da se baš oni nađu u bilježnici izbornika. Borilo se za svaku loptu, upijali potezi i savjeti trenera i po ocjenama prisutnih svi mladi igrači imali su šta, i od koga naučiti. Svoje mišljenje o kampu za agenicju BHDINFODESK dao je i Slaven Musa:

“Prije svega želim čestitati svim sudionicima, njihovim roditeljima, trenerima, organizatorima na izvanredno odrađenom kampu. Moje impresije oko cjelokupnog kampa su veoma pozitivne. Organizacija je bila na vrhunskom nivou kao i infrastruktura koja je kamp podigla na još veći nivo. Kada je u pitanju trenažni proces mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvaćanja nogometa u odnosu na BiH ali sam se uvjerio da i u SAD-u ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku, na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim stožerom USSE. Naša zajednica u SAD-u je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača te organizatorima želim da ustraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak suradnje s našim krovnim savezom u BiH.”

O ovom sportskom događaju direktor US Soccer Education Murat Alibašić, trener iz Denvera kaže:

“Još jedan uspješan projekt je za nama, drago nam je da su ljudi iz Saveza ponovo prepoznali ovakav temeljit i transparentni način rada u otkrivanju talenata. Hvala svim sudionicima, njihovim roditeljima, stručnom stožeru, volonterima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da u teškim vremenskim uvjetima okončamo ovu sportsku manifestaciju. Posebno veliko hvala izborniku Slavenu Musi koji je zajedno s nama proveo ovo vrijeme i pomogao nam, da niti jedno talentirano dijete ne promakne oku struke.”

Inače, stručni stožer u Denveru činili su iskusni stručnjaci: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI