fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatska remizirala s Portugalom u Faru

Autor: Dnevno.ba

FARO - U prvom nastupu nakon Svjetskog prvenstva na kojem je osvojila drugo mjesto, hrvatska nogometna reprezentacija je u Faru u prijateljskom susretu protiv Portugala odigrala 1:1.

Hrvatska niti u petom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Portugal, a nakon četiri poraza u četiri prethodna dvoboja “Vatreni” su ovoga puta barem izbjegli poraz, te po prvi put Portugalcima zabili gol.

Portugal je i u ovoj utakmici bolje ušao, te zaprijetio već u 3. minuti preko Brume koji prvi stiže na loptu u hrvatskom petercu, ali izostaje pravi udarac, te Kalinić to zaustavlja. Pizzi je u 8. minuti ubacio iz prekida, a Dias glavom šutirao pored gola, ali s obzirom da ga je Vrsaljko kvalitetno zatvorio i nije mogao uputiti bolji udarac.

Bruma je u 10. minuti izvrsno prošao po lijevoj strani, odigrao za Bernarda Silvu na drugoj strani čiji udarac s desetak metara odlično zaustavlja Kalinić. Minutu potom bude se i Hrvati. Pjaca pravi dar-mar u obrani Portugala, ostavlja loptu za Kovačića, ovaj izvrsno gađa s vrha šesnaesterca, ali i Rui Patricio fantastično brani izbacivanjem lopte ispod grede u korner. Nakon kornera još dalekometni pokušaj Badelja, no lopta završava malo pokraj gola.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je pak izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1:1.

Dvije minute kasnije zbog ozljede igru napušta Vida, a priliku za igru dobija Jedvaj. Pet minuta prije odlaska na odmor Andre Silva je prvi na lopti, jednoj svijeći u šesnaestercu Hrvatske, ali ipak izblokiran. Na isteku prvih 45 minuta Modrić je ubacio iz kornera, Perišić bio na pravome mjestu i glavom šutirao, ali pravo u portugalskog vratara, pa je tako ipak izostao njegov drugi gol na utakmici.

U nastavku dvoboja golova nismo vidjeli, ali jesmo dosta izmjena igrača što se i očekivalo, a usljed toga bilo je i manje pravoga nogometa, što bi se reklo jedna prava prijateljska utakmica u kojoj su Portugalci ipak bili bolji, u sredini terena nekako rastrčaniji, no obrana “Vatrenih” je bivala na visini zadatka, pa je ipak ostalo tih 1:1.

Najbliže golu bili su domaćini u 77. minuti kada je Antonio Milić u svom debiju umalo pogodio vlastitu mrežu. Srećom, lopta je udarila u vratnicu.

Hrvatska reprezentacija je u Faro došla bez trojice igrača koji su se poslije Svjetskog prvenstva oprostili od nacionalnog dresa – Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića, bez Ivana Rakitića, te ozlijeđenih i bolesnih Ivana Strinića, Dejana Lovrena, Ante Rebića i Andreja Kramarića. Kod Portugalaca je najveći izostanak bio onaj Cristiana Ronalda, a nisu igrala još osmorica igrača koji su nastupili na SP-u.

U utorak će Hrvatska imati premijerni nastup u Ligi nacija u Elcheu protiv Španjolske.

FARO – Stadio Algarve. Gledatelja: 25.000. Sudac: Estrada (Španjolska). Prijateljska utakmica: Portugal – Hrvatska 1:1 (1:1). Strijelci: 0:1 Perišić (18), 1:1 Pepe (32).

PORTUGAL: Rui Patricio, Cancelo, Pepe, Dias, Rui, W. Carvalho (Oliveira, 82), Ruben Neves (Sanches, 86), Pizzi (Bruno Fernandes,61) Bruma (Lopes, 68), Andre Silva (Gelson Fernandes, 89), Bernardo Silva (Gelson, 46). Izbornik: Fernando Santos.

HRVATSKA: Kalinić, Vrsaljko (Milić, 46), Vida (Jedvaj, 34), Mitrović, Barišić, Modrić (Pašalić, 55), Badelj, Kovačić, Pjaca (Rog, 72), Livaja (Santini, 57), Perišić (Čop, 63). Izbornik: Zlatko Dalić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});