fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatski izvukli teške protivnike na završnici Davis cupa u Madridu

Autor: Hina

MADRID - Hrvatska teniska reprezentacija igrat će na finalnom turniru Davis Cupa u skupini D s reprezentacijama Australije i Mađarske, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu.

Hrvatska je bila u prvoj skupini nositelja sa Španjolskom, Kanadom, Francuskom, SAD-om i Srbijom.

Iz druge skupine hrvatski su tenisači izvukli jednog od najtežih suparnika Australiju, 11. reprezentaciju na Davis Cup ljestici, a iz treće skupine dopala ih je Mađarska, 23. reprezentacija svijeta.

Završni turnir Davis Cupa drugu će godinu zaredom biti odigran u madridskom teniskom kompleksu Caja Magica, u predviđenom terminu od 23. do 29. studenoga.

Naslov će braniti reprezentacija Španjolske, koja je u skupini A s Rusijom i Ekvadorom.

Sustav natjecanja je ostao nepromijenjen: 18 reprezentacija podijeljeno je u šest skupina po tri iz kojih će pobjednici te dvije najbolje od šest drugoplasiranih momčadi izboriti nastup u četvrtfinalu, s kojim počinje nokaut faza natjecanja.

U slučaju osvajanja prvog mjesta i plasmana u četvrtfinale Hrvatska će igrati protiv pobjednika skupine E u kojoj su SAD, Italija i Kolumbija. Ako bi hrvatski tenisači bili jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, u četvrtfinalu bi igrali protiv pobjednika skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador) ili najbolje reprezentacije iz skupine B (Kanada, Kazahstan, Švedska).

Hrvatska je prošle godine bila u skupini sa Španjolskom i Rusijom te završila na zadnjem mjestu s dva maksimalna poraza (0-3). Španjolska predvođena Rafaelom Nadalom kasnije došla do naslova pobijedivši u finalu Kanadu.

Ždrijeb skupina Davis Cup finala 2020. (Madrid, 23. – 29. studenoga)

Skupina A: Španjolska, Rusija, Ekvador

Skupina B: Kanada, Kazahstan, Švedska

Skupina C: Francuska, Velika Britanija, Češka

Skupina D: Hrvatska, Australija, Mađarska

Skupina E: SAD, Italija, Kolumbija

Skupina F: Srbija, Njemačka, Austrija

Parovi četvrtfinala: Pobjednik A – drugoplasirani 1 ili 2, pobjednik C – pobjednik F, pobjednik D – pobjednik E, pobjednik B – drugoplasirani 1 ili 2

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});