googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Island sanja novo čudo

Autor: Oslobođenje

PARIZ - Jaka, moćna Francuska ili senzacionalni Island - pitanje je sada.

Tko će postati posljednji polufinalista EP-a? Da li će domaćin Eura ispuniti nade armije navijača i proći dalje ili, pak, slijedi novo “osvježavanje” ili hladni tuš za favorizirane selekcije u režiji fenomenalnih Islanđana na ovogodišnjoj najjačoj smotri Starog kontinenta?

Trikolori uspješniji

Tradicija iz prethodnih susreta ova dva rivala itekako ide u prilog Francuza, koji su iz dosadašnjih 11 susreta osam puta izašli kao pobjednici, dok su tri dvoboja završena remijem. Island, dakle, nikad nije slavio protiv galskih pijetlova.

Kako god, večeras se na Stade de France u Saint-Denisu u 21 sat očekuje velika utakmica, koja bi se mogla okarakterizirati isto tako i kao meč “ili – ili”, to jest, veliki i bespoštedni dvoboj u kojem više nema prostora za bilo kakve kalkulacije ako ih je bar u grupnoj fazi prvenstva Europe donekle i moglo biti.

I jednim i drugim je imperativ kristalno jasan, a to je svakako pohod ka pobjeda i ulazak u polufinale.
Ulog susreta je, očito, ogroman. Igrači oba tima duboko su svjesni značaja susreta i izazova sa kojim se suočavaju. O psihološkom pritisku sa kojim će se i jedni i drugi morati izboriti – ne treba trošiti riječi.

Ipak, evidentno je da trikolori, domaćini Eura 2014, nose veći psihološki teret na svojim leđima jer od njih ne samo francuska nego najveći dio svjetske sportske javnost očekuje da opravdaju rolu favorita s obzirom na veliki igrački potencijal.

S druge strane, na krilima pobjede nad Gordim Albionom u osmini finala, Island ne misli sada stati i tek tako zadovoljiti se postignutim.

Didier Deschamps, izbornik Francuske, izjavio je da njegov tim ni u kojem slučaju neće podcijeniti reprezentaciju Islanda.

– Igrači znaju da Island nije slučajno stigao o ovu fazu EP-a. Ako su sad ovdje, onda je to zato što su zaslužili i imaju kvalitetu. Island je zasluženo savladao Englesku. Uradio je to zahvaljujući kvalitetu svoje igre, kazao je Deschamps.

On je dodao da nikad nije dao igračima na treningu da specijalno uvježbavaju izvođenje penala.
– Neki od igrača mogu ostati sa strane i izvoditi ih zbog zabave, istakao je legendarni Deschamp, koji u večerašnjem susretu neće moći računati na kartonirane Adila Ramia i N’Golo Kantéa, dok je pod velikim upitnikom nastup Kingsleya Comana zbog povrede.

Optimizam Islanđana

Golman Islanda Hannes Halldorsson najavio je reprezentaciju Francuske, kazavši:
– Očigledno je da Francuska ima nevjerojatan tim sa sjajnim igračima iz najboljih timova svijeta. To su veliki igrači, koji su u stanju da jednim potezom sami riješe utakmicu. Igraju na svom terenu. Francuska je favorit. S druge strane, pokazali smo da možemo ostvariti dobre rezultate protiv timova za koje se smatra da su jači od našeg. Kada imamo svoj dan, možemo pobijediti svakog rivala. Nadam se našoj najboljoj igri. Ako tako bude, onda je sve moguće, istakao je Halldorsson.

Pravdu u večerašnjem četvrtfinalnom meču Francuska – Island dijelit će nizozemski sudac Björn Kuipers.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});