JOŠ JEDAN VELIKAN U GUBICIMA: U godinu dana izgubili gotovo 90 milijuna eura!

Autor: dnevno.ba

Nakon što je nedavno Barcelona objavila financijski gubitak od gotovo 100 milijuna eura unatrag godinu dana, problem za klupsku blagajnu postoji i u Juventusu. Velikan iz Torina je nakon virtualnog sastanka svojih dioničara objavio gubitak od 89,7 milijuna eura zaključno s 30. lipnjem ove godine.

Od sveukupnog objavljenog gubitka, 39,9 milijuna eura otpada na financijsko razdoblje 2018./19., a podatak za 2019./20. pokazuje da je produbljena rupa koja će zabrinuti dioničare.

Razdoblje u kojem se dogodio gubitak obuhvaća i sadašnju borbu s pandemijom koronavirusa, koji je u prvom naletu širenja jako pogodio Italiju. Ta priča traje i dalje u cijeloj Europi, a bez navijača i s problemima u poslovnom sektoru, očito je došlo do negativnog utjecaja i na nogometno poslovanje.

Juventus se otprije s koronavirusom bori i u igračkim redovima, a trenutno je zaražen i Cristiano Ronaldo. Bez svih svojih najjačih snaga, momčad Andree Pirla u kojoj je pomoćni trener Igor Tudor nastavit će sezonu u Serie A u subotu u četvrtom kolu u Crotoneu, protiv kojeg će tražiti treću ovosezonsku pobjedu u prvenstvu, uz jedan remi.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI