fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena/ Almir Razić

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

Autor: Dnevno.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. ožujka ove godine u Zenici igra polufinalnu utakmicu baraža za EURO protiv reprezentacije Ukrajine, a u slučaju trijumfa pet dana kasnije igramo na Grbavici finalnu utakmicu s boljim iz duela Izrael – Island.

Pripreme

Bh. reprezentativci okupili su se na Ilidži odakle kreću pripreme za predstojeći baraž, a trenirat će na stadionu Grbavica, piše Sportsport.ba.

Na Ilidži su danas počele i medijske aktivnosti pred utakmicu protiv Ukrajine, a medijima su se obratili izbornik Savo Milošević i reprezentativac Renato Gojković.

“Sve je ovdje fenomenalno. Kad sve saberemo možemo biti zadovoljni jer nema ozljeda. Bilbija i Pirić imaju lakše ozljede, ali to će biti ok. To nam je najveći razlog za raspoloženje”, rekao je Milošević i nastavio: “Našu šansu protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima, mislim da smo tu u prednosti.

Neću spominjati domaći teren, to se podrazumijeva da je neka prednost”. “Utakmica neće biti lagana” Reprezentacija će trenirati na Grbavici, ne u Zenici na Bilinom polju, hoće li to biti problem? “Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, to neće biti problem, ne razmišljamo o tim stvarima”.

O samopouzdanju igrača?

 

“Ja ću se potruditi da sve uradim. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, ima šansu da ode i na EURO. Svaki igrač koji je tu svjestan je važnosti, ovakve utakmice se možda događaju jednom u životu. Igrači dolaze s ogromnom željom. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili”.

Svi su maksimalno fokusirani, ističe Milošević.

“Svi znamo što treba radimo. Spremili smo tir stvari ofenzivno, tri stvari defenzivno, Fokusirani smo i znamo što hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu”.

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, Ljudi igraju nogomet, osobe koje igraju nogomet i kopačke
Foto: Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Motivacija? Pisanja Ukrajinaca nisu baš optimistična za naš tim?

“Ne vjerujem u tu priču, neću da se bavim tim stvarima. Ne bavim se protivnikom tako, gledam Ukrajinu kao ekipu, ostale me stvari ne zanimaju”.

Nakon toga riječ je imao reprezentativac Renato Gojković.

“Najbitnije da je mi budemo pravi, da odigramo za državni grb, to će odlučiti utakmicu. Mislim da smo slične kvalitete, motivacija će odlučiti utakmicu ja mislim i taj domaći teren. Realno je malo vremena za pripreme, svaka reprezentacija ima isti period. Izbornik će nam približiti sve što treba. Ukrajinci imaju igrače koji igraju u dobrim klubovima, ali ova utakmica se dobiva ekipno. Svi smo svjesni prilike koja je ispred nas”, rekao je Gojković.

Široki Brijeg preko Veleža do polufinala Kupa BiH

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});