fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ervin Zukanović optimist, ali poziva na oprez: Idemo po tri boda

Autor: Oslobođenje

SARAJEVO - Ervin Zukanović proteklih mjeseci više je na sebe skretao pažnju svojim izjavama, nego učinkom na terenu.

Srećom po njega, ali i živce svih navijača, te čitatelja, shvatio je kako je mnogo bitnije od povlačenja po medijima, ono što radi na terenu.

Srećom, defanzivcu Chieva mnogo bolje ide na terenu, što je uostalom mnogo bitnije od njegovog nesporazuma sa N/FSBiH ili nekadašnjim selektorom Safetom Sušićem. Sada je svakako tu Mehmed Baždarević, koji ga je pozvao u tim, a vjerovatno će i dobiti priliku za igru, s obzirom na to da je praktično jedini lijevi bočni igrač u našem timu (Salihović povrijeđen, Lulić za Baždarevića nije bek).

– Idemo po tri boda – ispalio je Zukanović, kao kad ljevicom šalje loptu u mrežu iz slobodnjaka.

– Spremili smo se maksimalno, radili dobro, ozbiljno i bitno je da mi u ovoj utakmici budemo na nivou.

Zukanović dodaje kako svi reprezentativci imaju iskustva igranja protiv manjih ekipa i da znaju kako to ne mora biti lagano, kao što izgleda na papiru.

– Mora postojati velika doza koncentracije. Znamo da ćemo dominirati, ali oni su opasni iz kontri, polukontri i prekida. Pokušat ćemo što prije riješiti utakmicu, kako ne bismo sebe doveli u situaciju da strepimo – naglašava defanzivac italijanske ekipe, dodajući kako je zadovoljan činjenicom da je ponovo u A selekciji.

– Sretan sam što sam ponovo dio reprezentacije. Igram u Seriji A, zdrav sam, spreman i želim iskoristiti priliku koja mi je ukazana. Selektor je dolazio u Italiju i gledao me. Razgovarali smo i rekao mi je samo da nastavim sa igrama kao i do sada, te da će sve biti u redu, riječi su Zukanovića.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});