fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NOGOMETNA ANALIZA: Kakvi će biti Barcelona i Real u novoj sezoni?

Autor: Ahmed Pašalić

MADRID - Nekoliko velikih zvijezda bi mogli promjeniti svoje momčadi zbog nezadovoljstva trenutnim statusom u klubu.

U Španjolskoj je ‘vječiti rat’ između Barcelone i Real Madrida, koji svake godine potroše veliki novac na nova pojačanja. Pogba je jedan od igrača oko kojeg bi ova dva velikana španjolskog nogometa mogli voditi najveći rat. Real Madrid s Benitezom na klupi želi reparaciju momčadi i to na svakoj poziciji.

Benitez želi unijeti red u kaotičnu momčad Reala koja je izgubila igru po kojoj su bili prepoznatljivi prije dvije godine ali i prošle godine kada su i osvojili naslov prvaka Europe.

Jedan mora otpasti!

Jedno je sigurno, Keylor Navas ili Iker Casillas će napustiti Real, a De Gea je novi golman Reala.

Da li će Real ostati vjeran Ikeru koji više nije ‘onaj stari’ ili će i drugu godinu prodati najvećeg konkurenta Casillasu te dovesti novog vrhunskog golmana kao njegovu zamjenu.

Realova nova formacija zahtjeva mnogo kompaktnosti u momčadi a jedan od igrača koji godinama pravi probleme je Sergio Ramos. Kapetan Reala je igrač oko kojeg su navijači uvijek podijeljeni a Manchester United je jedan od klubova koji bi želio iskoristiti eventualnu svađu na Bernabeu. Ipak, mnogi navijači tvrde da se radi o žestokim medijskim natpisima, s obzirom da će Ramos na ovaj način natjerati klub da mu ponude željeni ugovor.

Šestorica sigurnih, gdje će Luka Modrić?

Uprava Reala na čelu sa Florentinom Perezom postavila je određene uslove ispred Beniteza od kojeg prije svega traže trofeje na kraju ove sezone.

Politika kluba se u zadnje vrijeme dosta promjenila, potenciraju i na dovođenju mladih zvijezda a pokušavaju i sa plasiranjem svojih igrača u europske klubove. Ipak, Benitez želi da se u Madridu osjeti da je stigao novi trener te je napravio spisak sigurnih šest veznjaka Reala. Među tih šest igrača nalazi se i Luka Modrić te James, Kroos, Bale, Isco i Casemiro koji će se vratiti u momčad Reala nakon jedne sezone provedene u Portu.

Ovim odabirom ostaje dosta veliki broj igrača koji ostaju dostupni drugim momčadima a među njima su Illaramendi, Jese, Asensio, Odegaard i Lucas Silva. Real, definitivno, želi napraviti ‘mjesta’ za Pogbu, Verattija ili nekog trećeg!

Cristiano Ronaldo u novoj ulozi, Real ne ulaže novac u nove napadače?

Najbolji nogometaš na svijetu bi od naredne sezone mogao promijeniti svoju poziciju u igri. Nije mu ovo prvi put da će igrati centralnog napadača ali je Cristiano mnogo češće mogao biti viđen na lijevoj strani terena nego u šesnaestercu. Benitez i momčad su poslali molbu reprezentaciji Portugala te protiv Armenije ‘probali’ novu poziciju Ronalda. Ne tako iznenađujuće, Ronaldo je postigao hat-trick.

Real mora uzvratiti najljućem rivalu koji je uz ‘pametne’ transfere uspio sa novom momčadi osvojiti sva tri trofeja, usred ‘dominacije’ Reala, što je posebno bolno za sve navijače Merengenesa. Benitez je rođen u Madridu, ima trenerske uspjehe ali ima i velika razočaranja. Da li je vrijeme da jedan Španjolac s Realom napravi uspjeh koji je napravi Del Bosque, ostaje da vidimo?

Autor: Ahmed Pašalić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});